BMW - vedeta editiei 2016 a Goodwood Festival of Speed
11.04.2016
        
Distribuie acest articol!   

BMW va fi marca centrala la editia 2016 a Goodwood Festival of Speed. In anul sau centenar, compania va ocupa scena centrala la cel mai prestigios festival auto din lume. Prezentand diversitatea marcilor sale – BMW, MINI, Rolls-Royce si BMW Motorrad -, BMW Group isi va sarbatori trecut sportiv, alaturi de automobile si motociclete elegante din actuala gama de modele.

Ca punct central al temei sub care se desfasoara Festivalul Vitezei in acest an – "Full Throttle – The Endless Pursuit of Power" (Acceleratie maxima: cautarea neincetata a puterii) -, scena principala va sarbatori suita de succese pe care BMW a obtinut-o in motorsport. Rolurile principale pe sculptura creata de Gerry Judah vor fi ocupate de legendarul BMW 328 Mille Miglia Roadster, monopostul Brabham-BMW BT52 creat de Gordon Murray si prototipul invingator la Le Mans, BMW V12 LMR.

Vizitatorii vor putea admirea numeroase modele din trecutul BMW care continua sa-si lase amprenta asupra companiei si in prezent. Printre masinile care vor rula pe faimosul traseu de 1,16 mile de la Goodwood se numara BMW 507 din 1957, BMW 328 Touring Coupe care a castigat Mille Miglia in 1940 si BMW 1800 TiSA din 1965 – unul din primele exemple ale succesului fara egal pe care BMW il are in competitiile de turisme. Totodata, pasionatii de motociclete vor fi delectati cu o serie de motociclete clasice si moderne printre care se vor numara BMW R50 S Kaczor din 1966, BMW R90 S 76 din 1976 si legendarul WR 750 Kompressor din 1929.

Festivalul din aceasta vara promite una dintre cele mai interesante expozitii realizata vreodata de BMW Motorsport GmbH. Reprezentand cea mai recenta expresie a filosofiei BMW M, BMW M4 GTS va fi vazut pentru prima data la Goodwood – atat ca exponat, cat si evoluand pe colina -, modelul fiind propulsat de un motor cu sase cilindri dispusi in linie, care dezvolta 500 CP cu ajutorul noului sistem turbo cu injectie cu apa.

Un "Bulevard M" unic va sarbatori masinile BMW M emblematice din ultimii 40 de ani, alaturi de cele mai spectaculoase produse M noi, inclusiv noul BMW M2 – cel mai recent coupe sport compact dintr-o lunga serie de modele BMW legendare pe circuit si pe sosea. Totodata, vizitatorii vor fi atrasi la Pavilionul BMW pentru a vedea cele mai noi modele ale constructorului bavarez, inclusiv editia speciala BMW i8 Protonic Red Edition.

Graeme Grieve, director executiv BMW Group UK, a declarat: "De-a lungul celor 100 de ani de istorie a noastra, BMW a dovedit intotdeauna ca este o companie extrem de inovatoare, care a definit schimbarea si a privit spre viitor. De la primul nostru succes competitional in 1924, pana la modelul hybrid plug-in BMW i8, BMW Group a jucat un rol de pionier in lumea auto. Sunt incantat ca vom sarbatori reperele si realizarile noastre la editia din acest an a Goodwood".

Contele de March, presedintele grupului de companii Goodwood, a declarat: "In istoria sa de un secol, BMW a creat numeroase automobile-reper si are o traditie exceptionala in motorsport, indiferent ca vorbim de Formula 1, Formula 2, Le Mans sau o varietate de competitii de turisme de pe mapamond. BMW a fost unul dintre cei mai loiali si entuziasti parteneri ai Festivalului de-a lungul ultimilor 19 ani. Sunt incantat sa sarbatorim centenarul companiei si relatia noastra indelungata, cu BMW Central Feature. Sculptura va sustine trei masini care simbolizeaza instinctul competitional si preocuparea tehnologica ale BMW pentru crearea automobilului suprem".

Festival of Speed de la Goodwood are loc in perioada 23-26 iunie 2016 si se deschide cu ziua pentru presa, care prezinta Moving Motor Show, joi, 23 iunie.

Distribuie acest articol!