F1, Bahrain 2016: Rosberg, la a doua victorie
03.04.2016
        
Distribuie acest articol!   

In calificari, Lewis Hamilton a realizat cel mai rapid timp pe tur din istoria circuitului din Bahrain: 1:29,436, eclipsand un record care data din antrenamentele libere din 2005. Britanicul a fost secondat pe prima linie a grilei de start de coechipierul sau de la Mercedes, Nico Rosberg, a doua linie fiind ocupata de pilotii Ferrari.

In cursa, Nico Rosberg a plecat mai bine si a condus de la un capat la celalalt, reusind astfel cel de-al doilea succes consecutiv din 2016. Aceasta a fost a 16-a victorie din cariera și a cincea consecutiva pentru german. Podiumul de la Sakhir a fost completat de finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) si de celalalt pilot Mercedes, Lewis Hamilton.

Locul al treilea reusit de Hamilton este un rezultat remarcabil, daca avem in vedere startul neinspirat al britanicului, soldat cu avarii la monopost. Mai putin norocos a fost insa Sebastian Vettel, a carui masina a inceput sa scoata fum inca din turul de formare, pentru ca mai apoi sa abandoneze, cu probleme la motor.

Foto: Pirelli

Save

Distribuie acest articol!