Mitsubishi recunoaste ca a manipulat teste de emisii
21.04.2016
        
Distribuie acest articol!   
Mitsubishi Motors a recunoscut oficial ca a manipulat teste de emisii, efectuate asupra unor modele de categorie mica (microcar), vandute in Japonia, cu scopul de a prezenta “randamente energetice mai bune”. In cauza sunt cel putin 625.000 de automobile cu cilindreea sub 660 cmc, unele fiind produse pentru Nissan.
 
Mitsubishi precizeaza ca cei care au sesizat diferente intre cifrele declarate si cele constatate sunt cei de la Nissan, in calitate de clienti. Ambii constructori a oprit productia si vanzarile modelelor vizate, iar presedintele companiei, Tetsuro Aikawa, si-a cerut scuze public, in cadrul unei conferinte de presa, anuntand totodata initierea unei anchete interne.
 
Dezvaluirea vine pe fondul scandalului DieselGate, care afecteaza de cateva luni mai multe marci ale Grupului Volkswagen (VW, Audi, Skoda, SEAT, Porsche). Este vorba de instalarea pe circa 11 milioane de automobile a unui soft menit sa falsifice valorile emisiilor poluante ale motoarelor diesel, in timpul testelor. Gigantul german este obligat acum sa vina cu solutii tehnice de remediere a situatiei si risca amenzi si despagubiri de ordinul zecilor de miliarde de euro.

Distribuie acest articol!