Noua generatie Yeti, in centrul tripletei de SUV-uri Skoda
08.04.2016
        
Distribuie acest articol!   

In urmatorii ani, gama de SUV-uri Skoda se va tripla. Printre noutati se va numara si cea de-a doua generatie Yeti, programata pentru lansare in cursul anului 2017. Va avea o alura mai familiala si mai dinamica, anuntandu-se a fi un concurent demn de luat in seama pentru vedetele segmentului,  Volkswagen Tiguan, Nissan Qashqai, Peugeot 3008 sau Renault Kadjar.

Noul Yeti va fi modelul central al unui trio de SUV-uri Skoda. Celelalte doua SUV-uri vor fi Kodiak, un model de categorie mare, cu 7 locuri, derivat din proaspat prezentatul concept Vision S, si un crossover urban, care s-ar putea numi Polar. Acestea sunt armele cu care producatorul ceh spera sa profite cat mai mult de cererea in crestere de SUV-uri si sa-si creasca volumele de productie.

Viitorul Yeti va fi puntin mai mic decat noul Tiguan, masurand 4,40 m lungime. Din 2018, va dispune si de propulsie hibrida reincarcabila, care ii va permite sa ruleze cateva zeci de kilometri in mod 100% electric.

Cu un rand de scaunde in plus, Kodiak va masura 4,70 m lungime si isi va face debutul in versiunea finala, de serie, la toamna, cu ocazia Salonului de la Paris.

In fine, Polar ar urma sa apara in 2018, fiind raspunsul celor de la Skoda la cererea in crestere de SUV-uri urbane, de mici dimensiuni.

Distribuie acest articol!