Probleme cu emisiile motoarelor diesel, la 16 producatori
24.04.2016
        
Distribuie acest articol!   

Ministrul Transporturilor din Germania,  Alexander Dobrindt (foto), a anuntat ca o  ancheta asupra emisiilor poluante ale motoarelor diesel, demarata anul trecut, in Germania, a scos la iveala nereguli la 16 producatori de automobile. Dobrindt a citat marcile Alfa Romeo, Chevrolet, Dacia, Fiat, Hyundai, Jaguar, Jeep, Landrover, Nissan, Renault si Suzuki, alaturi de producatorii germani Opel, Volkswagen, Porsche, Audi si Mercedes.

Neregulile constatate nu au dezvaluit insa inselatorii in genul celei de la Volkswagen (un soft instalat cu scopul de a pacali testele de noxe), ci este vorba de sistemul de filtrare a emisiilor poluante. Acesta este sistematic dezactivat cand temperatura externa coboara sub un anumit prag. In virtutea normelor europene, aceasta procedura nu este acceptata.

Guvernul german a solicitat constructorilor revizuirea acestui mecanism. Decizia privind o eventuala rechemare a marcilor straine va trebui luata in tarile in care  marcile citate au depus cerere de autorizare pentru UE. In ceea ce priveste marcile germane, acestea vor rechema 630.000 de automobile pentru remedierea situatiei. Pe cheltuiala lor, bineinteles!

Distribuie acest articol!