WRC, Argentina 2016: Hayden Paddon aduce a doua victorie pentru Hyundai
25.04.2016
        
Distribuie acest articol!   

Hyundai Motorsport a obtinut cea de-a doua victorie din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa o lupta extrem de disputata in ultima zi din Raliul Argentinei, etapa a patra a sezonului 2016. Hayden Paddon a avut o evolutie senzationala in Power Stage si a reusit sa-l invinga pe Sebastien Ogier, diferenta fiind in final de 14,3 secunde.

Victoria din Argentina nu este doar prima pentru Paddon in WRC, ci este si prima pentru Noua Generatie i20 WRC cu care Hyundai Motorsport concureaza in acest sezon. Pana acum este cel mai bun inceput de sezon al echipei, in scurta istorie din WRC, Hyundai Motorsport consolidandu-si pozitia a doua in clasamentul constructorilor. 

“Nu-mi vine sa cred. Nu credeam ca putem rezista pana la final. Totul s-a decis in Power Stage unde am mers la limita. Am fortat mult pe speciala aceasta pentru ca nu m-am simtit deloc confortabil pe probele inguste si virajate din acest raliu. Echipa a depus o munca uriasa la dezvoltarea Noii Generatii i20 WRC si stiam inca de la primul test ca putem castiga raliuri cu acest model. Sincer, nu ma asteptam sa se intample insa asa de repede. Toti cei din echipa merita din plin acest rezultat si sunt sigur ca acesta este doar inceputul. Le multumesc tuturor celor care ne-au sustinut si au fost alaturi de noi”, a spus Paddon.  

Dupa podiumurile din Monte-Carlo si Suedia, Hyundai Motorsport continua sezonul cu o victorie impresionanta in Argentina. Este prima victorie pentru echipa, dupa cea din Raliul Germaniei in 2014, iar evolutia din Power Stage a scos perfect in evidenta potentialul Noii Generatii i20WRC, in raport direct cu rivalii din Campionatul Mondial.

Hayden Paddon a fost urmat pe podiumul din Argentina de pilotii Volkswagen Sebastien Ogier si Andreas Mikkelsen. Raliul a fost marcat de iesirea in decor a lui Jari-Matti Latvala (Volkswagen Polo R WRC), pe PS14, intr-un moment in care se afla in pozitia de lider (vezi video de mai jos).

In clasamentul pilotilor, Ogier este lider, cu 96 de puncte, urmat de Paddon, cu 57, si de Ostberg, cu 52. La  constructori conduce Volkswagen Motorsport, cu 117 puncte, urmat de Hyundai Motorsport, cu 81, si de M-Sport World Rally Team, cu 62.

Etapa a cincea din WRC 2016 este programata in Portugalia, in weekendul 19-22 mai.

 

Save

Distribuie acest articol!