F1, Rusia 2016: Rosberg, la a patra victorie
01.05.2016
        
Distribuie acest articol!   

In calificari, Nico Rosberg a reusit cel mai rapid tur de pista la Sochi si a doborat recordul precedent de 1’37”113, reusit in calificarile de anul trecut. Germanul a plecat din pole position, a condus cursa de la inceput la sfarsit si a reusit si un record pe circuitul de la Sochi.

Cursa a inceput cu cateva incindente, cel mai afectat fiind Vettel, care s-a vazut nevoit sa abandoneze, dupa ce a fost lovit in doua randuri de Daniil Kvyat. A fost a doua cursa cu incidente intre cei doi, dupa cea din China, iar de aceasta data Kvyat a fost penalizat cu o oprire de 10 secunde la boxe.

Plecat din pozitia a doua, Bottas nu a reusit sa-si conserve acest avantaj, fiind depasit de Raikkonen si Hamilton. Acesta din urma a avut o revenire spectaculoasa, reusind sa urce de pe pozitia a zecea la start, pana pe a doua treapta a podiumului.

Asadar, a saptea victorie consecutiva pentru Rosberg si al patrulea succes din tot atatea curse disputate in 2016, o noua dubla Mercedes si  inca un podium pentru Ferrari (al 700-lea pentru Scuderie in F1), de data aceasta prin Raikkonen, care a terminat la treilea. Surpriza festivitatii de premiere a constituit-o prezenta presedintelui rusiei, Vladimir Putin, care a inmanat trofeele celor de pe podium.

In clasamentul pilotilor, Rosberg este lider, cu 100 de puncte, urmat de Hamilton, cu 57, si de Raikkonen, cu 43. La constructori, Mercedes a acumulat 157 de puncte, secondat de Ferrari, cu 76.

Urmatoarea cursa se va disputa la Barcelona, pe 15 mai.

Foto: Pirelli

 

Save

Save

Distribuie acest articol!