F1, Spania 2016: Max Verstappen, cel mai tanar invingator din istoria Formulei 1!
15.05.2016
        
Distribuie acest articol!   

La prima sa cursa sub culorile Red Bull, Max Verstappen a realizat astazi marea surpriza, impunandu-se in Marele Premiu al Spaniei. Reusind aceasta performanta la doar 18 ani si 228 de zile, olandezul a devenit cel mai tanar pilot care castiga o cursa, in istoria Formulei 1. Verstappen a doborat recordul germanului Sebastian Vettel, care a castigat prima sa cursa in Marele Circ in 2008, la varsta de 21 de ani si 73 de zile.

In acelasi timp, Max  Verstappen, fiul fostului pilot de F1 Jos Verstappen, a devenit cel mai tanar lider intr-o cursa, cel mai tanar pilot care a punctat, cel mai tanar pilot care a urcat pe podium si primul olandez care castiga o cursa de Formula 1.

Olandezul a beneficiat de acrosajul petrecut in fata sa, intre cei doi piloti Mercedes, in chiar primul tur. De altfel, coliziunea dintre  Rosberg si Hamilton a fost cel mai important moment al cursei. Un incident a carui vina, cel mai probabil, este impartita de cei doi piloti ai Sagetilor Argintii si care i-a lasat cale libera spre victorie lui Verstappen.

Red Bull a gestionat foarte bine cursa din punct de vedere tactic, podiumul fiind completat de Ferrari, cu Raikkonen pe 2 si Vettel pe 3. Succesul lui Verstappen este primul din acest an pentru Red Bull, echipa care, de altfel, nu a mai repurtat o victorie din 2014!

Foto: Red Bull, Pirelli

Save

Distribuie acest articol!