Ford Driving Skills for Life, la Cluj, Timisoara si Craiova
26.05.2016
        
Distribuie acest articol!   

Ford Motor Company a anuntat ca va investi  2,9 milioane Euro in 2016 pentru a asigura instruirea gratuita a 7.000 de tineri soferi, cu varste intre 18 si 24 de ani din intreaga Europa.

Din 2013 si pana in prezent, Ford Europa a alocat o suma totala de 9,6 milioane Euro pentru instruirea prin intermediul laudabilului sau program Ford Driving Skills for Life (DSFL). Anul acesta, Ford va asigura instruire gratuita pentru prima data in Finlanda si Polonia si va continua cu implementarea programului in Romania, Belgia, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Olanda, Rusia, Spania, Turcia si Marea Britanie.

Ford implementeaza acest program in Romania alaturi de Napoca Rally Academy (NRA), in frunte cu Bogdan Marisca, Marco Tempestini si Simone Tempestini, campionul national al Romaniei la raliuri.

Din 2014 si pana in prezent, Ford si NRA au instruit in Romania aproximativ 2.500 de soferi, in doar 4 sesiuni ale programului ce au avut loc in Craiova, Bucuresti, Cluj si Iasi. Anul acesta Ford DSFL ajunge pentru prima data in Timisoara si de asemenea in Cluj si Craiova.

Accidentele rutiere sunt cauza principala a decesului tinerilor europeni cu varste intre 18 si 24 de ani. Ford a instruit deja 13.500 soferi incepatori din Europa, furnizand cursuri gratuite, practice, care acopera recunoasterea pericolelor la volan, manevrarea vehiculului si gestionarea vitezei si a spatiului. Programul pune, de asemenea, accentul pe riscurile implicate de factorii de distragere a atentiei, cum ar fi transmiterea de SMS-uri si realizarea de selfie-uri la volan, precum si pe pericolele condusului sub influenta alcoolului sau a drogurilor.

„Prea multi tineri adulti isi pierd viata in accidente rutiere cauzate de lipsa experientei la volan si deciziile neadecvate”, a afirmat Jim Graham, director, Ford DSFL. „Cu aceasta noua investitie de 2,9 milioane de euro in instruirea tinerilor soferi pentru 2016, putem asigura unui numar de  7.000 de tineri abilitatile si cunostintele care le-ar putea salva viata”.

Ford este primul producator auto care a introdus cursuri gratuite, practice de instruire destinate soferilor incepatori. In cei 11 ani de la lansarea sa in SUA, Ford DSFL a asigurat instruirea a peste 650.000 de persoane la nivel global. Programul Ford DSFL a fost foarte bine primit in Romania si de aceea, in 2016 Ford a extins numarul sesiunilor, astfel ca instructorii NRA vor ajunge in trei orase ale tarii pentru a pregati cat mai multi tineri soferi.

„Soferii incepatori au inca multe de invatat despre siguranta la volan, astfel incat le recomandam cu tarie sa apeleze la cursurile Ford DSFL”, a declarat Bogdan Marisca, coordonatorul Ford DSFL in Romania. „Este un program distractiv, gratuit, educativ si, pentru ca noi reevaluam de la an la an ceea ce predam, este intotdeauna relevant”, a adaugat Bogdan.

Ford s-a asociat cu organizatii de top pe probleme de siguranta rutiera din intreaga Europa, precum Asociatia Nationala de Siguranta Rutiera din Belgia; Association Prevention Routiere din Franta; Deutscher Verkehrssicherheitsrat din Germania; ACI din Italia; Road Safety Russia din Rusia; Dirección General de Tràfico din Spania; si Royal Society for the Prevention of Accidents, Brake and AA Driving School din Marea Britanie. In prezent, Ford cauta sa isi completeze in 2016 aceasta lista a partenerilor specializati in probleme de siguranta rutiera. Aproape toti soferii care au raspuns la un scurt chestionar ulterior finalizarii programului Ford DSFL anul trecut au afirmat ca sunt mai increzatori in capacitatea lor de a sofa ca urmare a instruirii si ca ar recomanda programul unui prieten.

Evenimentul din Timisoara va avea loc pe 4 si 5 iunie in incinta parcarii Iulius Mall Timisoara. Pentru inscrieri si detalii suplimentare, va rugam sa vizitati www.drivingskillsforlife.ro.

Distribuie acest articol!