F1, Canada 2016: Hamilton a avut strategia castigatoare
13.06.2016
        
Distribuie acest articol!   

Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a obtinut cel de-al cincilea sau pole position in Grand Prix-ul Canadei. Timpul de pole al lui Hamilton, de 1’12”812, a fost cu doar o jumatate de secunda mai mare decat recordul de pista (1’12”275), reusit de Ralf Schumacher in 2004.

La start, Vettel a trecut de ambii piloti Mercedes, instalandu-se in pozitia de lider. Hamilton s-a atins din nou cu Rosberg, in debutul cursei, germanul fiind nevoit sa iasa de pe pista, ceea ce avea sa-l coste retrogradarea pana la mijlocul plutonului.

Desi depasit in debutul cursei de Sebastian Vettel, care a avut un start fenomenal, Hamilton avea sa se impuna gratie strategiei inspirate. Britanicul a oprit o singura data la boxe, ruland nu mai putin de 46 de tururi pe pneurile soft, in vreme de germanul de la Ferrari a intrat de doua ori la boxe, iar pe final nu a mai putut surmonta handicapul celor cateva secunde care l-au despartit de Hamilton.

Un alt pilot cu strategie inspirata – a se citi o singura oprire la boxe – a fost Valtteri Bottas, de la Williams, care a completat astfel podiumul din Canada.

Rosberg ramane lider la zi in ierarhia pilotilor, insa, prin aceasta victorie, Hamilton a redus diferenta fata de coechipierul sau de la Mercedes.

Foto: Pirelli

Save

Save

Distribuie acest articol!