Grupul Volkswagen va renunta la peste 40 de modele
21.06.2016
        
Distribuie acest articol!   

Zilele trecute, Grupul Volkswagen a dezvaluit detaliile “Strategiei 2025” si principalele obiective ce trebuie realizate pana la mijlocul deceniului urmator. Ecologia si rentabilitatea sunt cele doua cuvinte cheie care stau la baza acestu plan pe termen mediu. Iar pentru atingerea obiectivelor, gigantul german isi va “asana” gama, renuntand la mai bine de 40 de modele. O cifra destul de importanta, avand in vedere ca cei de la VAG produc in prezent circa 340 de modele, la nivel de grup.

“Strategia 2025” prevede cresteri sustinute pentru modelele cu vocatie ecologica. Sute de mii si apoi milioane de automobile cu baterie (electrice sau hibrizi) sunt prevazute sa fie fabricate anual, de acum inainte. In schimb, vor fi retrase de pe piata toate acele modele care nu au o importanta majora in oferta Volkswagen Group.

Sunt vizate atat modele din gama Volkswagen, cat si de la celelalte marci din concern, precum SEAT, Skoda sau Audi. Pentru moment nu s-a stabilit care sunt modelele la care se va renunta, insa decizia nu se va lasa mult asteptata, sustine presa germana.

Distribuie acest articol!