Noutati Dacia: gama Prestige extinsa si cutia de viteze robotizata Easy-R
03.06.2016
        
Distribuie acest articol!   

Dupa Logan, modelele Logan MCV si Sandero beneficiaza de acum de propriile versiuni Prestige.

Lansata la sfarsitul anului 2015, versiunea de top a modelului Logan s-a afirmat in scurt timp drept un succes indiscutabil al gamei Dacia. Un succes datorat atat designului modern si atragator, cat si echiparii deosebit de generoase.

Aceasta formula castigatoare se regaseste de acum si pe modelele Logan MCV si Sandero, care beneficiaza, incepand din luna iunie, de propriile versiuni Prestige.

Astfel, echipamente precum sistemul de climatizare cu reglare automata, plansa de bord specifica sau comanda geamurilor electrice integrata in portiere devin disponibile pentru trei din cele mai solicitate modele Dacia.

Nu lipsesc nici elementele de design atat de apreciate, precum proiectoarele dublu optice, jantele din aliaj de 15 inch, de culoare Dark Metal sau semnalizatoarele integrate in oglinzile retrovizoare exterioare.

Versiunile Prestige sunt disponibile cu o gama completa de motorizari, atat pe benzina, cat si diesel. Amatorii propulsoarelor pe benzina pot astfel alege intre motorul 1.2 16V, de 73 CP, apreciat pentru consumul redus si blocul TCe de 90 CP. Oferta diesel este alcatuita din motorul 1.5 dCI, in cele doua variante de putere, de 75 CP si 90 CP.

Preturile variaza intre 9.500 euro cu TVA pentru modelul Logan Prestige echipat cu motorul 1.2 16V de 73 CP si 13.600 euro cu TVA pentru modelul Sandero Prestige, echipat cu motorul TCe 90 CP si cutie Easy-R.

Incepand din luna iunie, Dacia include in oferta o cutie de viteze robotizata, denumita Easy-R. Disponibila in versiuni specifice, cu 5 trepte pe motorizarea TCe 90 CP si, respectiv, cu 6 trepte, pe motorizarea 1.5 dCI 90 CP, ambele asociate cu sistemul Stop & Start, aceasta cutie de viteze raspunde asteptarii clientilor care isi doresc un sofat cat mai confortabil in traficul urban.

Easy-R asigura astfel o utilizare comoda datorita solutiei tehnice care elimina pedala de ambreiaj. Cutia dispune de un sistem de actionare electromagnetic (pilotat de un calculator) care asigura debreierea, schimbarea vitezelor si actionarea ambreiajului in locul soferului. Ea dispune de doua moduri de functionare, adaptate tuturor nevoilor: Drive sau Manual (Impulsional).

In modul Drive, schimbarea treptelor de viteza este realizata de calculator, pe baza informatiilor referitoare la conditiile de rulare, cum ar fi turatia motorului, viteza de deplasare, stilul de condus al soferului, etc. In modul Manual / Impulsional, soferul decide singur momentul schimbarii treptelor de viteza.

Cutia de viteze Easy-R este disponibila, din luna iunie, pe versiunile Laureate si Prestige ale modelelor Logan, Logan MCV si Sandero, precum si pe Sandero Stepway. Preturile variaza intre 10.350 euro cu TVA pentru modelul Logan Laureate 0.9 TCe 90 CP Easy-R si 13.600 euro cu TVA pentru modelul Logan MCV Prestige 1.5dCi 90 CP Easy-R.

Distribuie acest articol!