Primul concept din istoria Rolls-Royce marcheaza centenarul BMW Group
21.06.2016
        
Distribuie acest articol!   

BMW Group sarbatoreste centenarul sub moto-ul The Next 100 Years. Viziunea asupra viitorului si adaptabilitatea au definit mereu identitatea BMW Group ca si companie. Fiecare marca BMW Group interpreteaza mobilitatea viitorului intr-un mod care reflecta propriile sale valori. Asa se face ca, in cazul Rolls-Royce, conceptul Vision Next 100 sintetizeaza luxul auto traditional.

Rolls-Royce simbolizeaza luxul auto asa cum nu o face nici o alta marca. Fondata in 1904, produsele sale au ajuns la nivel suprem in cativa ani – respectand moto-ul lui Sir Henry Royce: "Tinde spre perfectiune in tot ceea ce faci. Ia ce este mai bun si fa-l si mai bun. Cand nu exista, concepe-l". Rolls-Royce Vision Next 100 este primul automobil pur vizionar in istoria de 112 ani a marcii.

Din punct de vedere al tehnologiei, Rolls-Royce Vision Next 100 este bazat pe o platforma ultrausoara avansata, echipata cu o propulsie electrica de inalta performanta. De la ampatament la designul caroseriei, diversele specificatii si echipamente pot fi adaptate special pentru a se potrivi cerintelor fiecarui client.

Echipa de design Rolls-Royce se asteapta ca progresele materialelor compozite si ale tehnologiilor sa aiba o influenta decisiva asupra modului in care productia poate fi personalizata in viitor. De asemenea, evolutiile vor elibera noi posibilitati creative pentru marca in misiunea de a indeplini dorintele exigente ale clientilor si de a atinge obiectivul de a produce echivalentul auto al creatiei haute couture.

Rolls-Royce Vision Next 100 incorporeaza doar unele dintre optiunile de design care vor fi posibile in viitor. Se concentreaza pe urmatoarele aspecte principale ale noii dimensiuni a luxului auto: "Personal Vision" – una dintre nenumaratele viziuni personale posibile pentru un Rolls-Royce al viitorului; "Grand Sanctuary" – interiorul automobilului ca refugiu privat; "Effortless Journey" – ghidata de "Eleanor", asistentul virtual al pasagerului; "Grand Arrival" – eleganta suprema cand ajungi la destinatie.

Personal Vision. In spiritul marilor carosieri din trecut, Rolls-Royce va crea sasiul viitorului, manufacturat din cele mai avansate materiale si propulsat de un sistem cu emisii zero. Tehnologiile de productie inovatoare vor permite clientilor sa se implice in stilul si proportiile viziunii personale Rolls-Royce. Vor avea posibilitatea de a-si comanda propriile automobile modelate de designerii Rolls-Royce in functie de gusturile personale – capodopere personalizate unice create ca amprenta a proprietarului.

Grand Sanctuary. Intr-un Rolls-Royce, starea de bine si dorinta pasagerilor sunt foarte importante. Din acest motiv, designul interiorului este punctul principal de plecare: este conceput ca spatiu in care pasagerii se pot bucura de propriul stil de lux. Interiorul automobilului devine un refugiu personal.

In crearea interiorului, designerii au optat pentru o ierarhie clara a liniilor, precum si pentru materiale autentice sustenabile si iluminat subtil. Acestea sunt combinate pentru a crea o oaza perfecta, atmosfera ideala in care sa te relaxezi.

Cu aceasta abordare, designerii au putut sa creeze un spatiu purist primitor, in care straluceste frumusetea intrinseca a materialelor. De exemplu, Rolls-Royce Vision Next 100 incorporeaza lemn Macassar cu tonuri calde, un covor de matase lucrat manual pentru podea si alte piese de tapiterie din matase moale.

La Rolls-Royce Vision Next 100, o fereastra panoramica de proportii generoase ofera o vizibilitate remarcabila. Cum automobilul este conceput sa "pluteasca" in modul de condus autonom, scaunul conducatorului, volanul si instrumentele sunt de prisos; ceea ce ramane este un sentiment complet nou de spatiu. Aflati in propriul refugiu privat, pasagerii au doar un ceas analog sub fereastra panoramica ca reminiscenta a faptului ca timpul nu este pierdut in cea mai inalta forma a luxului.

Effortless Journey. In crearea Rolls-Royce Vision Next 100, designerii au cautat sa pastreze prezenta tehnologiilor cat mai discreta posibil, dar in acelasi timp sa asigure conectivitate deplina. Automobilul este controlat de o inteligenta virtuala care indeplineste fiecare cerinta a pasagerului. Acest asistent virtual este incorporata in reprezentarea digitala a Spirit of Ecstasy, care apare pe monitorul OLED transparent cu latime maxima. Este botezat dupa Eleanor Thornton, modelul care l-a inspirat pe sculptorul Charles Robert Sykes in realizarea legendarului ornament de pe capota. Cu cat Eleanor petrece mai mult timp pe sosea cu pasagerul, cu atat ea invata mai mult despre interesele si nevoile acestuia – de exemplu, restaurantele favorite, gusturile privind arta si traseele favorite -, precum si despre preferintele si dorintele celorlalti pasageri. Prin interactiunea vocala, pasagerii pot apela la serviciile ei pentru a-si personaliza calatoria asa cum doresc.

Grand Arrival. Din exterior, Rolls-Royce Vision Next 100 este o viziune a esteticii atemporale. Cu o lungime de 5,9 metri, silueta sa radiaza o eleganta puternica. In acelasi timp, formele sale de coupé si pasajele de sine statatoare ale rotilor, aflate de fiecare parte a grilei Pantheon a radiatorului, ofera dinamism si usurinta aspectului exterior. Eleganta si usurinta caroseriei sunt subliniate de culoarea "Crystal Water" si de statueta Spirit of Ecstasy, realizata din cristal taiat manual si iluminata din interior.

Datorita designului exterior impresionant, Rolls-Royce Vision Next 100 va atrage atentia oriunde va aparea. Prezenta sa charismatica este imbunatatita suplimentar de modul in care coboara pasagerii: printr-un gest generos, acoperisul si usa se deschid pentru a dezvalui interiorul automobilului. Pasagerii se ridica si pasesc gratios in afara. Spectacolul este subliniat suplimentar de proiectiile luminoase, care creeaza un covor rosu care arata drumul si care transforma orice sosire in Grand Arrival.

Daca este cazul, doua umbrele integrate in usi sunt disponibile pentru a proteja pasagerii. Bagajul personalizat Rolls-Royce poate fi asezat in partea din fata, unde este un amplu spatiu de depozitare. Un mecanism inteligent deschide o trapa in partea laterala a automobilului si dezvaluie bagajul pentru a fi luat de majordom.

Save

Distribuie acest articol!