Skoda Kodiaq - primele schite oficiale
16.06.2016
        
Distribuie acest articol!   

Skoda a anuntat ca nou sau SUV, denumit Kodiaq, va avea premiera mondiala in septembrie 2016 si a dat publicitatii primele schite oficiale cu acest model. Redam mai jos comunicatul de presa pe aceasta tema.

„Skoda Kodiaq este extrem de versatila”, a declarat Jozef Kaban, designerul-sef al marcii Skoda. „Este un automobil deosebit de spatios, cu dimensiuni exterioare compacte, oferind unul dintre cele mai bune pachete de ansamblu din clasa sa. Este de asemenea o masina robusta, potrivita pentru orice tip de teren si ofera maximum de flexibilitate si functionalitate. Am vrut sa ilustram toate acestea atat prind designul exterior, cat si prin cel interior. Forma si functionalitatea se imbina astfel armonios la noua Skoda Kodiaq”.

Jozef Kaban, designerul-sef al marcii Skoda si echipa sa au optat la Skoda Kodiaq pentru un limbaj de design marcant, care transfera noul stil de design al marcii in segmentul SUV. Aspectele rationale si cele estetice se intrepatrund intr-o maniera inconfundabila. Dupa cum s-a vazut deja de la primele schite de design, toate liniile sunt clare, precise si taioase. Linia profunda a "umerilor" subliniaza caracterul robust al SUV-ului de la Skoda. Farurile aplatizate si oblice sunt pozitionate in stanga si in dreapta grilei late a radiatorului. Structura cristalina a acestora aminteste de arta traditionala a cristalului cehesc.

Designul sculptural al sectiunii posterioare accentueaza de asemenea caracterul sportiv, robust de SUV al modelului Skoda Kodiaq. Blocurile optice spate cu LED au forma literei C, caracteristica marcii, si continua liniile de design ale SUV-ului Skoda pana in cel mai mic detaliu. Si profilul este la fel de plin de forta. Ampatamentul lung si consolele scurte sugereaza interiorul spatios. SUV-ul poate fi dotat optional si cu doua scaune suplimentare pe al treilea rand.

Cu designul sau clar, interiorul continua caracterul marcant al exteriorului. Chiar si aici forma si functionalitatea se imbina armonios: interiorul transmite protecție si robustete, dar impresioneaza si prin caracterul sau elegant. Senzatia creata este cea de caracter atemporal si functional. Fiecare element emana claritate si calm. Elementele verticale puternice, precum cele patru guri de ventilatie mari sunt specifice interiorului. Display-ul de mari dimensiuni imparte plansa de instrumente in doua sectiuni egale, una pentru sofer si una pentru pasager. Partea frontala a plansei de instrumente este tridimensionala si impartita in doua zone.

Save

Save

Distribuie acest articol!