WRC, Italia 2016: Neuville reuseste a treia victorie Hyundai in WRC
13.06.2016
        
Distribuie acest articol!   

Hyundai Motorsport si-a asigurat cea de-a doua victorie din acest sezon in WRC, dupa evolutia excelenta a lui Thierry Neuville in Raliul Sardiniei. Neuville a fost intr-o forma excelenta pe tot parcursul raliului si in final a terminat cu un avans de 24,8 secunde fata de Jari-Matti Latvala. Aceasta este cea de-a doua victorie pentru noua generatie i20 WRC, dupa cea din Argentina, si a treia pentru echipa, in istoria prezentelor Hyundai in WRC.

Pentru Neuville, aceasta victorie vine dupa cea din Germania in 2014 si este rezultatul unei munci sustinute alaturi de echipa. Belgianul a castigat noua probe speciale in acest raliu si a fost lider incepand cu PS 7, de vineri. Hyundai Motorsport s-a clasat pe podium la cinci din cele sase raliuri de pana acum, obtinand doua victorii in 2016, acesta fiind cel mai bun sezon al echipei in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Avantajati de faptul ca nu au fost deschizatori de drum, Neuville si Latvala au fost protagonistii raliului, intre ei fiind dusa lupta pentru suprematie. La final, podiumul din Sardinia avea sa fie completat de echipajele Volkswagen Motorsport, J. M. Latvala – M. Anttila si S. Ogier – J. Ingrassia (ambele pe Volkswagen Polo R WRC).

In ierarhiile provizorii ale campionatului, lideri sunt Sebastien Ogier la piloti, respectiv Volkswagen la constructori.

Urmatoarea etapa, a saptea, este Raliul Poloniei, care se va desfasura in perioada 30 iunie  – 3 iulie, marcand jumatatea sezonului.

Foto: Hyundai Motorsport

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!