BMW M5 Competition Edition
26.07.2016
        
Distribuie acest articol!   

Divizia BMW M a dezvoltat o editie speciala exclusiva de doar 200 de exemplare, o versiune suprema a celei de-a cincea generatii a sedanului business BMW de inalta performanta M5. Cu o putere maxima crescuta la 441 kW/600 CP si un cuplu maxim de 700 Nm, BMW M5 Competition Edition se numara printre cele mai puternice automobile in istoria modelelor marcii BMW.

BMW M5 Competition Edition, care dispune in echipare standard de transmisie M cu dublu ambreiaj cu Drivelogic si accelereaza de la 0 la 100km/h in doar 3,9 secunde. Un design personalizat, pachetul Competition disponibil standard si o gama vasta de dotari optionale, precum si productia limitata la doar 200 de unitati, transforma BMW M5 Competition Edition intr-un automobil cu adevarat exclusiv.

Familiarul motor V8 de 4,4 litri, capabil sa urce in turatii, ce dispune de inovatoarea tehnologie BMW M TwinPower Turbo, este piesa centrala a acestui automobil. O crestere a puterii de supraalimentare, precum si modificari specifice ale gestiunii motorului maresc performantele automobilului – in comparatie cu modelul de serie – cu 29 kW/40 CP, la 441 kW/600 CP. In acelasi timp, cuplul a crescut cu 20 Nm la un maxim de 700 Nm.

Pachetul Competition include, printre altele, o scadere a garzii la sol cu 10 mm si un reglaj mai ferm al sistemului de arcuri si amortizoare, dar si al barelor stabilizatoare. In combinatie cu acest reglaj modificat, setarile specifice de control pentru diferentialul Active M, disponibil standard la toate modelele BMW M5, asigura tractiune optimizata suplimentar. Mai mult, sistemul de directie cu functie Servotronic specifica M vine cu un program de control mai direct, oferind pilotului reactii mai precise si agilitate imbunatatita in viraje. In plus, modul M Dynamic al sistemului de control al stabilitatii DSC (Dynamic Stability Control) a fost aliniat cu caracteristicile de manevrabilitate sportiva.

Culorile exclusive ale caroseriei – 100 de automobile in Carbon Black metalizat si 100 in Mineral White metalizat – accentueaza liniile elegante si sportive ale BMW M5. Iar jantele M de 20 de inch – din aliaj usor, forjate si lustruite -, cu design double-spoke si finisare Jet Black, echipate cu anvelope mixte (265/35 ZR20 in fata, 295/30 ZR20 in spate) subliniaza caracteristicile remarcabile de manevrabilitate ale automobilului. Accesoriile M Performance din carbon precum difuzorul spate, spoilerul tip "gurney" de pe capota portbagajului si capacele retrovizoarelor impun alte accente dinamice. Grila radiatorului si branhiile laterale – ambele finisate in negru lucios si purtand inscriptia M5 Competition, confera amprentele finale aparitiei premium a automobilului.

La interior, benzile decorative din carbon, pe care se afla logo-ul M5 Competition 1/200, sunt un indiciu al calitatilor de inalta performanta ale modelului si al faptului ca automobilul este unul dintre cele 200 de exemplare disponibile in lume. Ambianta sofisticata a interiorului este puternic caracterizata de tapiteria completa cu piele Merino Black, cu cusaturi contrastante in nuanta Opal White, si de covorasele in culoare Anthracite cu borduri din piele Merino in nuanta Opal White. Atat pilotul, cat si pasagerul din fata stau in scaune M multifunctionale care beneficiaza de optiuni vaste de reglaj electric prin care se garanteaza un echilibru perfect intre confort si suport lateral sportiv. Si aici, inscriptia M5 de culoare alba, brodata pe tetiere, accentueaza caracterul exclusiv al automobilului.

Distribuie acest articol!