F1, Germania 2016: Hamilton, impecabil!
31.07.2016
        
Distribuie acest articol!   

Plecand din pole position, Nico Rosberg era cotat ca principal favorit in cursa sa de casa, Marele Premiu al Germaniei la Formula 1, disputata la Hockenheim. Dar lucrurile s-au complicat pentru german chiar la start – a plecat neconvingator si a fost depasit de coechipierul sau de la Mercedes, Lewis Hamilton, dar si de pilotii Red Bull.

Hamilton a facut o cursa impecabila si s-a impus fara probleme, consolidandu-si pozitia de lider al momentului in clasamentul pilotilor. In ciuda eforturilor de recuperare ale lui Nico Rosberg, Daniel Ricciardo si Max Verstappen au completat podiumul. Mai mult, Rosberg a fost penalizat cu 5 secunde, in urma unui duel “cu scantei”, purtat cu Verstappen (o depasire considerata de catre oficialii cursei drept neregulamentara).

In urma acestui rezultat, Hamilton se distanteaza in fruntea clasamentului pilotilor (217 p.), urmatorul clasat fiind Rosberg (198 p.). La constructori, Mercedes este lider detasat (415 p.), urmat de Red Bull (256 p.), care a depasit Ferrari, in urma rezultatelor de astazi.

Dupa aceasta cursa, Formula 1 a intrat in vacanta de vara, urmatoarea etapa fiind programata in Belgia, pe 28 august.

Save

Distribuie acest articol!