Hypercar inedit, realizat de Aston Martin si Red Bull
07.07.2016
        
Distribuie acest articol!   

Aston Martin si Red Bull au dezvaluit primele imagini oficiale ale proiectului lor comun, un hypercar botezat AM-RB 001. Produs intr-o serie limitata, cuprinsa intre 99 si 150 de exemplare (inclusiv prototipurile), acest bolid isi va face aparitia pe sosele si (mai ales) pe circuite abia in cursul anului 2018.

Galeria foto data publicitatii zilele trecute (vezi mai jos) dezvaluie formele unei machete care, dupa toate probabilitatile, este foarte apropiata de versiunea „de serie”. De asamblarea bolidului se vor ocupa atelierele din Gaydon, 25 de exemplare urmand sa fie construite special pentru pista.

Ca pozitionare in gama, AM-RB 001 se afla intre spectaculosul Aston Martin One-77 si un monopost de Formula 1. Altfel spus, la limita dintre modelele pentru drumurile publice si cele de curse. Este genul de vehicul supersport conceput dupa regulile unui monopost, dar care poate lua la bord si o a doua persoana.

Realizata din fibra de carbon, caroseria dispune de o aerodinamica „niciodata atinsa de un automobil omologat pentru drumurile publice”. Propulsia este asigurata de un V12 atmosferic amplasat in pozitie clasica – centrala-spate. Raportul dintre greutate si putere este fabulos: 1 la 1, adica un CP pentru fiecare kilogram al masinii!

Un automobil remarcabil, asadar, capabil de performanta pura, cum era firesc sa rezulte in urma colaborarii specialistilor de la Red Bull Advanced Technologies cu cei de la Astron Martin. Inca de la momentul aparitiei, programat, cum spuneam, in 2018, AM-RB 001 va fi deja un reper in istoria automobilelor din categoria hypercar!

Distribuie acest articol!