Primul automobil electric folosit de Politia Romana
27.07.2016
        
Distribuie acest articol!   

Timp de o luna, bucurestenii vor intalni in trafic prima autospeciala electrica folosita de Politia Capitalei. Prin acest experiment, Politia Capitalei intra pe harta politiilor din capitalele lumii care folosesc autospeciale electrice in cadrul fortelor de politie urbana.

Autospeciala este din aceeasi categorie de automobile electrice BMW folosite la nivel global de catre politia din Anglia, Austria, Elvetia, Germania, Italia si departamentul de politie din Los Angeles. Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a acceptat propunerea venita din partea Automobile Bavaria Group, ca timp de o luna de zile, politistii bucuresteni sa testeze un autoturism BMWi3.

Astfel, bucurestenii si turistii care aleg ca destinatie capitala Romaniei vor putea sa vada autospeciala, in cele mai importante zone din Bucuresti. Este vorba de un automobil electric cu patru locuri,  avand o putere de 170 CP, cu o autonomie estimata la o utilizare zilnica la 200 km, fiind prevazut cu sisteme optico-acustice, destinate activitatilor de politie rutiera.

BMW i3 este folosit la nivel global de catre politiile din Geneva,  Londra,  Los Angeles, Munchen, Roma, Viena. Acest experiment deschide drumul catre servicii moderne de mobilitate, orientate catre dezvoltare durabila si politici non-poluante.

Distribuie acest articol!