BMW 2002 Hommage celebreaza aparitia automobilului turbo
19.08.2016
        
Distribuie acest articol!   

Cu ocazia Concours d’Elegance de la Pebble Beach, BMW Group prezinta BMW 2002 Hommage intr-un design special pentru a readuce in lumina reflectoarelor istoria sa de succes in domeniul motoarelor cu turbocompresor. In 1973, BMW 2002 turbo a devenit primul automobil de serie din Europa ce a dispus de aceasta tehnologie. Prin aceasta, a transformat BMW 2002 intr-o masina sport cu adevarat speciala. Privind inapoi, aparitia tehnologiei motorului BMW turbo a deschis drumul atat pentru dezvoltarea celor mai sportive sedanuri BMW, dar a fost si baza pentru primul titlu mondial in Formula 1 pentru un monopost cu propulsie turbo – castigat de Nelson Piquet in 1983.

"BMW 2002 Hommage sarbatoreste realizarile extraordinare pe care este bazata tehnologia BMW turbo si le reinterpreteaza sub forma unui concept car", a declarat Karim Habib, director de design BMW. "Cu finisarea sa emblematica in portocaliu si negru, automobilul are o schema coloristica si un design sinonime in mintea multor fani ai motorsportului cu victoriile din anii 70".

Modelul prezentat la Pebble Beach scrie urmatorul capitol al povestii incepute de BMW 2002 Hommage, pe care compania l-a prezentat in luna mai, la Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Schmea coloristica preia un design emblematic al modelelor BMW din motorsport, in culorile negru-protocaliu, dar numele faimoasei bauturi de la acea vreme este acum transformat in „Turbomeister”.

Noua interpretare BMW a modelului BMW 2002 adopta forma unui coupe sport de clasa compacta in traditia clasica a automobilelor BMW Hommage. Dar mai mult decat atat, BMW 2002 Hommage reprezinta o declaratie clara a modului in care placerea pura a condusului este definita in 2016.

Save

Distribuie acest articol!