F1, Belgia 2016: Prima victorie pentru Rosberg, la Spa
28.08.2016
        
Distribuie acest articol!   

Formula 1 a revenit in actualitate, dupa o luna de pauza dedicata vacantei de vara. In Marele Premiu al Belgiei, pilotul Mercedes, Nico Rosberg a obtinut al treilea pole position consecutiv din acest an, reusind un timp superior celui de pole din 2015. Germanul a fost secondat pe prima linie a grilei de start de pilotul Red Bull, Max Verstappen, in vreme ce coechipierul sau de la Mercedes, Lewis Hamilton a fost penalizat, fiind nevoit sa ia startul de pe penultima pozitie.

Rosberg a facut o cursa perfecta si s-a impus fara emotii, cu toate ca desfasurarea evenimentelor nu a fost deloc linistita. Cel mai important incident s-a petrecut in turul 6, cand o iesire violenta in decor a lui Kevin Magnussen, in celebrul viraj Eau Rouge, a determinat arborarea steagului rosu si oprirea cursei pentru cateva minute. Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu urmari grave pentru pilotul Renault.

Rosberg a castigat pentru prima oara la Spa si a fost urmat de Daniel Ricciardo, in timp ce Lewis Hamilton a prins ultima treapta a podiumului. Britanicul, care a plecat din poztia 21 a grilei de start, a fost ajutat de incidente si intreruperi, reusind sa progreseze foarte mult, la fel ca Fernando Alonso,

Lider la piloti continua sa fie Hamilton (232 p.), urmat de Rosberg (223 p.), in timp ce la constructori ierarhia este dominata de Mercedes (455 p.).

Urmatoarea cursa este programata pe 4 septembrie, in Italia.

Foto: Pirelli

Save

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!