Germania pariaza pe automobilele electrice
08.08.2016
        
Distribuie acest articol!   

Pentru a impulsiona vanzarile de automobile electrice, autoritatile germane au decis acordarea unui consistent bonus ecologic. Efectele nu s-au lasat prea mult asteptate, astfel ca cifrele inregistrate in ultima perioada indica o crestere a cererii!

Campioana Europei la inmatriculari de automobile electrice, in primul semestru din 2016, este Franta, cu 15.068 de unitati. Urmatoarele in top sunt Norvegia si Marea Britanie. Cu un total de 5.265 de unitati vandute si o medie lunara de doar 880 de unitati, Germania, cea mai mare piata auto de pe continent, se afla deocamdata abia pe locul al patrulea.

Dupa toate probabilitatile, insa, lucrurile se vor schimba considerabil in a doua parte a anului, datorita noului bonus ecologic. Prima de 4.000 de euro nu va intarzia sa isi faca simtit efectul – doar in iulie au fost inregistrate deja aproape 1.200 de comenzi! 

Planul german de impulsionare a vanzarilor de automobile electrice reprezinta o investitie totala de un miliard de euro. Din aceasta suma, 300 de milioane se vor investi in crearea unei retele nationale de borne de reincarcare, iar restul va fi destinat bonusurilor acordate pentru cumpararea de automobile electrice.

Distribuie acest articol!