Probleme cu productia modelelor Volkswagen Golf si Passat
24.08.2016
        
Distribuie acest articol!   

Continua seria neagra la Volkswagen. Dupa scandalul provocat de trucarea testelor de poluare ale motoarelor diesel, grupul german se confrunta acum cu sincope in productia celor doua modele de top, ca volume de vanzari, Golf si Passat.

Din cauza disputelor cu unii furnizori de subansamble, gigantul Volkswagen s-a vazut nevoit sa reduca productia. Astfel, salariatii de la uzinele germane din Emden, Wolfsburg, Zwickau, Kassel, Salzgitter si Braunschweig vor lucra dupa un program redus, pana la finele lunii august.

Masura afecteaza 27.700 de salariati, adica circa 10% din efectivul Volkswagen din Germania. Problemele au fost provocate de sistarea livrarilor de catre doua companii membre ale Prevent Group, producator de scaune si de piese de transmisie. Masura a fost luata dupa ce constructorul a anulat un contract, refuzand sa acorde compensatii furinizorului de subansamble.

Dupa indelungi negocieri s-a ajuns la un acord, iar productia celor zece uzine afectate isi va reveni treptat. Scandalul a generat insa si „victime colaterale”, in randul a sute de furnizori ai producatorului german, care au acumulat stocuri, cat timp Volkswagen nu a mai preluat piese.

Distribuie acest articol!