Skoda Kodiaq - primele fotografii de detaliu
10.08.2016
        
Distribuie acest articol!   

Cu putin timp inaintea premierei mondiale a modelului Skoda Kodiaq, care va avea loc pe 1 septembrie, la Berlin, producatorul auto ceh dezvaluie detalii ale noului sau SUV de talie mare. Aceste imagini ofera o prima impresie asupra modului in care Skoda va transfera limbajul expresiv de design al marcii in segmentul SUV. Totodata, imaginile de detaliu subliniaza standardele ridicate, lipsite de compromisuri pe care marca le aplica in privinta fabricatiei.

Skoda Kodiaq este impresionant: grila tridimensionala a radiatorului este lata, avand un caracter propriu marcant. In combinatie cu farurile inguste, disponibile pentru prima data cu tehnologie full-LED, primul SUV de talie mare al marcii reprezinta o prezenta inconfundabila pe sosea. Dar si privit din lateral si din spate, SUV-ul impresioneaza: usile au linii atletice, iar hayonul prezinta forme sculpturale expresive. Blocurile optice spate, cu tehnologie LED in echiparea standard, stralucesc in forma literei C, atat de caracteristica marcii Skoda.

Spatiul exceptional este de asemenea specific marcii Skoda: avand o capacitate de incarcare intre 720 si 2.065 litri (cu scaunele spate rabatate), modelul Skoda Kodiaq cu cinci locuri ofera cel mai mare portbagaj din clasa sa. O premiera pentru Skoda: SUV-ul poate iesi de pe linia de productie a fabricii de asemenea in varianta optionala cu 7 locuri. Regland pozitia si unghiul scaunelor, acestea pot fi adaptate pentru a corespunde unei game foarte largi de cerinte privind transportul de persoane si bunuri. Daca se opteaza pentru scaunul rabatabil al pasagerului din fata, masina poate transporta obiecte cu o lungime de pana la 2,90 metri.

Sistemele de asistenta de ultima generatie asigura un nivel optimizat de siguranta si confort. Sistemul Area View reda pe ecranul din masina diferite perspective ale zonei din vecinatatea imediata a masinii, cu ajutorul camerelor video cu lentile cu unghi larg integrate in fata si in spatele masinii, dar si in oglinzile laterale. Astfel pot fi redate imagini din perspectiva aeriana, dar si imagini panoramice, de 180 de grade, cu zonele din fata si din spatele automobilului. Sistemul Tow Assist este de asemenea nou in gama: cand Skoda Kodiaq tracteaza o remorca, sistemul preia controlul directiei la mersul la viteza mica in marsarier. Aditional, la mersul in marsarier, noul sistem Manoeuvre Assist va frana masina imediat ce in spatele acesteia este detectat un obstacol.

Serviciile online mobile Skoda Connect reprezinta inca o inovatie si sunt impartite pe doua categorii: serviciile Infotainment Online ofera mai multe informatii si navigatie in timp real, iar serviciile Care Connect permit accesul de la distanta, asigurand totodata asistenta.

Elementul central al serviciilor Care Connect este apelul de urgenta dupa un accident: daca a fost activat un airbag, functia Emergency Call (e-Call) initiaza automat un apel la o centrala de apeluri de urgenta.

Distribuie acest articol!