Vision Mercedes-Maybach 6, un concept electric ultra-exclusivist, de 750 CP
25.08.2016
        
Distribuie acest articol!   

Prin prezentarea acestui concept, Daimler transmite un semnal clar intregii lumi, ca nu are de gand sa renunte la numele Maybach. Vision Mercedes-Maybach 6 este un studiu de coupe ultra-luxos, arhitectura cu 2+2 locuri fiind un omagiu adus epocii in care coupe-urile aerodinamice erau la mare cautare, in secolul trecut.

Este o reinterpretare a clasicului coupe, apeland la designul emotional si filozofia puritatii senzuale tipice Mercedes-Benz, dar si o intrazneata incursiune in viitorul marcii germane. Numele, reprezentat de o cifra, vine de la lungimea de (aproape) 6 metri, mai exact de 5,7 metri, iar ca aspect general, conceptul indica un posibil design exterior secundar, rezervat familiei de versiuni Maybach.

Fara sa fie ingraditi de regulile impuse modelelor care circula pe drumurile publice, creatorii acestui prototip au dat frau liber imaginatiei, iar acest lucru se remarca imediat gratie formelor plonjate si caroseriei alungite, precum si a jantelor supradimensionate, de 24 de inch.

Prototipul este animat de patru motoare electrice, cate unul la fiecare roata, conectate la o baterie instalata in planseu. Puterea totala este de circa 750 CP, ceea ce inseamna ca acest coupe, in ciuda dimensiunilor sale mari, poate accelera 0-100 km/ora in mai putin de 4 secunde si poate rula cu pana la 250 km/ora (viteza maxima limitata electronic), pe o distanta de pana la 500 km.

Un detaliu important al acestui sistem electric de propulsie in constituie functia de incarcare rapida. De pilda, sistemul de 350 kWh are nevoie de doar 5 minute de incarcare pentru a rula pana la 100 km! Conceptul poate fi, de asemenea, incarcat prin intermediul unor borne traditionale sau chiar fara fir.

Nu doar exteriorul este spectaculos la Vision Mercedes-Maybach 6! In habitaclu, plansa de bord, fetele de usi si scaunele sunt conectate vizual, printr-un design avangardist, care lasa impresia unui lounge desfasurat pe 360 de grade. Instrumentele de bord clasice au fost inlocuite cu ecrane tactile, forma circulara a ceasurilor de bord fiind insa pastrata, in zona volanului. Diverse informatii, de la cele de navigatie GPS si pana la datele de functionare, sunt afisate spectaculos, pe parbriz.

Dezvaluit zilele trecute, la concursul de eleganta auto de la Pebble Beach, Vision Mercedes-Maybach 6 a starnit interesul tuturor, vizavi de modul in care cei de la Daimler incearca sa revitalizeze acest brand exclusivist, care in perioada 1920-1940 era o referinta in materie de lux. Interesul este cu atat mai mare, cu cat tentativa de relansare din 2002 s-a incheiat trist, in 2013. Se stie ca, de aceasta data, Maybach nu va mai fi o marca de sine statatoare, insa este la fel de limpede ca logo-ul Maybach va fi prezent pe cele mai exclusiviste versiuni ale modelelor Mercedes-Benz.

Save

Distribuie acest articol!