Volkswagen - lider mondial, dupa primul semestru din 2016
03.08.2016
        
Distribuie acest articol!   

Continua batalia in trei, pentru suprematia la nivel mondial, in industria auto, in functie de volumul de vanzari. Volkswagen, Toyota si General Motors sunt protagonistii acestui duel, iar Toyota ne-a obisnuit cu statutul de lider, in ultimii ani. Totusi, au aparut semnale ca lucrurile sunt pe cale sa se schimbe!

In mod paradoxal, desi se confrunta cu scandalul DieselGate, care ii zguduie din temelii reputatia, Grupul Volkswagen este pe val si inregistreaza vanzari record. In prima jumatate a acestui an, grupul a vandut 5,26 milioane de unitati in intreaga lume, in timpc e Toyota a reusit „doar” 5,03 milioane de unitati. De remarcat ca Toyota a intampinat dificultati cu aprovizionarea de la un furnizor din Japonia si a scazut candenta de productie. Cat despre General Motors, care este asteptat sa ocupe al treilea loc in ierarhia mondiala a momentului, acesta inca nu a anuntat cifrele pentru primul semestru din 2016.

Revenind la Volkswagen, trebuie remarcat ca, daca nu ar fi problema DieselGate, situatia conglomeratului german ar fi excelenta si din punct de vedere financiar. Asa insa, profitul net a scazut la 5,3 miliarde de euro, in principal din cauza provizioanelor semestriale determinate de Dieselgate si care au crescut la 2,2 miliarde de euro.

Distribuie acest articol!