Acesta este Kodiaq, noul SUV Skoda cu 7 locuri
02.09.2016
        
Distribuie acest articol!   

Skoda Auto a prezentat in premiera mondiala noul sau SUV Kodiaq, care va fi disponibil si in configurare cu 7 locuri. Masoara 4,70 m lungime (cu doar 4 cm mai mult decat Octavia, modelul de referinta din gama Skoda), are 1,88 m latime si un ampatament de 2,79 m. La fel ca “varul” sau de la Volkswagen, Tiguan, Kodiaq este dezvoltat pe baza platformei tehnice modulare MQB.

Greutatea totala fara plinuri este de 1.452 kg, iar motorul de intrare in gama va fi benzinarul 1.4 TSI de 125 CP. Impresionant, ca de obicel la modelele Skoda, este volumul dedicat bagajelor. Cu scaunele spate rabatate, Kodiaq ofera un volum de 2.065 litri si poate transporta un obiect cu lungimea de 2,90 metri. Cu acest volum, Kodiaq depaseste concurenti din segmentul sau precum Nissan X-Trail, Peugeot 5008 sau Volkswagen Tiguan XL. Al doilea rand de scaune sunt culisante (pe un interval de 18 cm) in dotare standard, iar cele doua scaune de pe al treilea rand sunt optionale.

Skoda Kodiaq va fi disponibil in trei versiuni de finisare, Active, Ambition si Style. Jantele de 17 inch sunt montate pe primele doua, cele de 18 doteaza versiunile Style, iar cele de 19 sunt optionale.

Printre dotarile speciale se regasesc sistemul de control al directiei la mersul cu spatele cu remorca, franarea automata la detectarea de obstacole sau pietoni, asistentul pentru rularea in ambuteiaje (pana la 65 km/h), incarcare wireless pentru telefonul mobil sau selectarea modului de conducere.

Oferta de motorizare este formata din cinci agregate, dintre care doua diesel, 2.0 TDI de 150 sau 190 CP. Cum spuneam, intrarea in gama va fi benzinarul 1.4 TSI de 125 CP, cu transmisie manuala in 6 trepte si 4×2. Acest motor mai are si o versiune de 150 CP, varful in cazul benzinarelor fiind 2.0 TSI de 180 CP. Ambele motoare de 2.0 litri vor avea in standard transmisie DSG cu 7 rapoarte si 4×4. Transmisia integrala este disponibila pe toate versiunile, mai putin cea TSI de 125 CP.

Comercializarea va incepe in primele saptamani din 2017. Mai jos, o galerie foto cu primele imagini oficiale cu noul Kodiaq.

Distribuie acest articol!