Audi deschide o noua vopsitorie conform celor mai eficiente standarde
26.09.2016
        
Distribuie acest articol!   

Audi a pus in functiune un nou atelier de vopsit in fabrica de la Ingolstadt. Aproximativ 200 de angajati lucreaza in trei schimburi la noua vopsitorie, alaturi de 54 de roboti specializati pe vopsit, 36 de roboti de manipulare si inca 8 roboti pentru curatenie.

In prezent, 650 de caroserii sunt vopsite aici in fiecare zi, iar potentialul maxim de aproximativ 900 de masini pe zi va fi atins spre sfarsitul anului. Noul atelier este momentan folosit pentru vopsirea modelelor Audi A4 si A5, dar Audi A3 si Q2 vor urma.

Procesul complet de vopsire pentru un model Audi dureaza aproximativ trei ore. Caroseriile trec prin trei statii de aplicare (primer, grund si topcoat), intre care se afla un uscator de vopsea. Si aici Audi se mandreste cu un echipament eficient, intrucat energia necesara pentru asigurarea temperaturii constante in cabinele de uscare este optim ajustata la numarul de caroserii ce urmeaza a fi uscate.

Standardele inalte de conformitate cu mediul la care functioneaza noua vopsitorie sunt rezultatul tehnologiilor de ultima generatie care permit recircularea si curatarea aerului. Aceste masuri permit o reducere semnificativa a resurselor, astfel incat energia de incalzire si consumul de apa pe masina sunt reduse cu 20%. Recircularea aerului ajuta de asemenea la reducerea emisiile de CO2 pentru fiecare masina, in timp ce curatarea si filtrarea aerului reduce emisiile compusilor organici volatile (VOCs) cu 90%.

Noua line pentru aplicarea vopselei foloseste de asemenea tehnologiile inteligente corespunzatoare acestei "smart factory". De exemplu, un robot analizeaza automobilele vopsite in mai mult de 100 de puncte. Angajatii folosesc apoi datele in vederea evaluarii calitatii.

Distribuie acest articol!