F1, Singapore 2016: Rosberg revine in frunte
18.09.2016
        
Distribuie acest articol!   

Pilotul Mercedes, Nico Rosberg a obtinut pole-position cu timpul de 1’42”584, cel mai rapid tur de pista inregistrat vreodata la Singapore de la inaugurarea acestei curse, in 2008, depasind recordul precedent de 1’42”841, reusit de Sebastian Vettel pe parcursul calificarilor din 2013. Rosberg a fost secondat pe prima linie a grilei de start de Daniel Ricciardo (Red Bull), in timp ce coechipierul sau de la Mercedes, Lewis Hamilton, a plecat in cursa de pe pozitia a treia.

Cea mai tensionata perioada a cursei a fost pe durata ultimelor 15 tururi, cand Nico Rosberg a trebuit sa faca fata atacului initiat de Daniel Ricciardo. Insa germanul a gestionat foarte bine situatia si s-a impus in extremis. La randul sau, celalalt pilot Mercedes a terminat in fata lui Kimi Raikkonen si a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului.

De remarcat si revenirea lui Sebastian Vettel (Ferrari), care a terminat pe 5, in conditiile in care a luat startul de pe ultima pozitie pe grila!

Prin acest succes, Rosberg isi trece in palmares prima reusita din cariera la Singapore. Aflat intr-o forma excelenta in ultimele curse, el reuseste sa revina in fruntea clasamentului pilotilor, unde a acumulat 273 de puncte, in timp de Hamilton il urmeaza cu 265.
 
Urmatoarea cursa este programata in Malaezia, pe 2 octombrie.

Save

Distribuie acest articol!