Noul MINI John Cooper Works Clubman
22.09.2016
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ce a cucerit clasa mica, cea mai noua generatie a familiei de modele John Cooper Works ataca segmentul premium al clasei compacte. In ceea ce priveste dimensiunile exterioare si spatiul, noul MINI John Cooper Works Clubman este cel mai mare sportiv de top din intreaga istorie a marcii britanice.

Plusul de spatiul interior, caracterul practic cotidian si confortul oferit pentru durmurile pe distante lungi ofera o noua gama de oportunitati pentru a se bucura de placerea de a conduce in stilul John Cooper Works. Temperamentul supersportiv tipic modelelor John Cooper Works atinge o dimensiune complet noua la acest model datorita faptului ca cel mai puternic motor ce a echipat vreodata un MINI este combinat, in premiera, cu cea mai recenta versiune a sistemului de tractiune integrala ALL4. La noul MINI John Cooper Works Clubman (consum mediu mixt: 7,4 l/100 km; emisii CO2 mixte: 168 g/km), cuplul motor, rezultat dintr-o putere maxima de 170 kW/231 CP si un cuplu maxim de 350 Nm, este distribuit inteligent si dinamic intre puntea fata si cea spate.

Disponibil standard, sistemul de tractiune integrala face parte dintr-un pachet global, proiectat cu precizie. Acesta cuprinde motorul de de 2,0 litri TwinPower Turbo, suspensia sport completata de jantele John Cooper Works de 18 inch, din aliaj usor, sistemul de franare sport Brembo, dotarile distinctive ale caroseriei pentru proprietati aerodinamice si priza de aer pentru racire optimizate, cockpit specific modelului cu scaune sport John Cooper Works.

Intregul pachet garanteaza performante deosebite cand se accelereaza de la 0 la 100 km/h – sprint realizat in 6,3 secunde atat cu transmisia manuala cu 6 trepte (disponibila standard), cat si cu cea sport Steptronic cu 8 trepte (varianta optionala) -, dar si o acustica puternic emotionala a sistemului sport de evacuare.

Imaginea noului Clubman este una cu adevarat distinctiva, nu in ultimul rand datorita celor patru usi laterale si emblematicelor usi divizate din spate, precum si celor cinci locuri integrale si volumului portbagajului care poate fi extins de la 360 de litri la un maximum de 1.250 de litri prin rabatarea spatarului banchetei.

Legendarul designer de masini sport John Cooper a fost cel care a pus bazele senzationalei cariere sportive a versiunii clasice Mini, care a culminat cu trei victorii in clasamentul general al Raliului Monte Carlo. De atunci, numele a fost sinonim cu pasiunea autentica pentru curse si placerea extrema a condusului in automobilele marcii MINI.

Save

Distribuie acest articol!