Opel OnStar - Ingerul pazitor, lansat in Romania
14.09.2016
        
Distribuie acest articol!   

Opel lanseaza in Romania Opel OnStar, ”Ingerul pazitor” al autovehiculelor Opel, castigator al mai multor premii printre care amintim auto MOTO Awards 2015 de l Innovation. Opel OnStar este disponibil impreuna cu aplicatia de smartphone, myOpel si, pe langa serviciile de siguranta pe care le ofera (asistenta imediata in caz de urgenta, raspunsul automat la impact, asistenta pentru autovehiculele furate), are utilitatea unui asistent personal. Apasand butonul albastru OnStar, clientii vor putea solicita unui operator date despre starea vehiculului sau informatii precum cea mai apropiata benzinarie, situatia traficului. Operatorul are posibilitatea de a trimite rutele solicitate direct in navigatia de la bordul solicitantului.

Siguranta este una dintre prioritatile marcii din Russelsheim. OnStar este alaturi de clientii sai  in cazul unui accident, chiar daca acestia sunt in imposibilitatea de a telefona pentru a cere ajutor. Raspunsul automat la impact este doar una dintre multele functii inovatoare ale Opel OnStar, care face conducerea mai confortabila si asigura cea mai buna conectivitate. Acest serviciu unic cu consilieri amabili in locul unor mesaje automate poate, de asemenea, descuia portierele de la distanta, descarca destinatii direct in autovehicul, trimite email-uri cu privire la functionarea autovehiculului.

Inchipuiti-va ca va grabiti si trebuie sa ajungeti cat mai repede la o intalnire importanta. Este de ajuns sa apasati butonul OnStar si un operator amabil va va indica exact unde este situat punctul de intalnire si care este cea mai buna ruta, ba chiar mai mult, va trimite toate aceste date in navigatia de la bordul autovehicului. In cazul in care nu aveti navigatie, ajutorul OnStar este si mai valoros intr-o astfel de situatie in care nu va permiteti sa pierdeti timp – operatorul va poate directiona catre destinatie ori de cate ori doriti.

Opel OnStar ajuta proprietarii de autovehicule si politia in cazul furtului unui autovehicul dotat cu acest sistem. Asistenta pentru autovehicule furate asigura colaborarea stransa dintre Opel OnStar si politie pentru a recupera rapid si in siguranta autovehiculul si a-l returna proprietarului. Tot ce are de facut clientul este sa raporteze furtul la politie. OnStar localizeaza autovehiculul Opel prin GPS si ii urmareste traseul. Astfel, politia cunoaste locatia autovehiculului in orice moment. Consilierul OnStar poate dezactiva in orice moment sistemul de pornire al autovehiculului – odata ce motorul a fost oprit, hotul nu poate merge mai departe.

Cu sistemul de diagnoza permanenta a autovehiculului clientii au avantajul de a avea informatii despre starea acestuia in orice moment. S-a aprins lumina de avertizare de la bord? Este suficient sa apesi butonul OnStar si sa vorbesti cu consilierul tau OnStar. Cu ajutorul diagnozei la cerere, consilierul OnStar poate stabili, in cazul unei avarii, cat de grava este aceasta si daca se impune sa mergi de urgenta la un service auto. Chiar trebuie sa mergi la service-ul auto? OnStar iti usureaza sarcina: consilierul tau OnStar transmite adresa celui mai apropiat service auto Opel direct catre sistemul tau de navigatie integrat Opel. OnStar trimite pe e-mail o diagnoza in fiecare luna. Acesta contine informatii importante despre functionarea curenta a autovehiculului, de la durata de viata a uleiului pana la presiunea din pneuri. Astfel clientii au mereu la indemana toate informatiile importante.

De la lansarea in Europa, din vara anului trecut, cel mai popular serviciu s-a dovedit a fi aplicatia mobila myOpel, care a fost accesata pana in prezent de aproximativ 700.000 de ori de pe smartphone-urile clientilor. Pana acum, cele mai populare functii ale aplicatiei sunt incuierea/descuierea de la distanta a portierelor, localizarea online a autovehiculului si actionarea claxonului si a luminilor acestuia. De asemenea, clientii pot accesa date importante, cum ar fi starea uleiului sau presiunea din pneuri, pot trimite destinatii catre sistemul de navigatie de la bord si in viitor vor putea gestiona un hotspot Wi-Fi in interiorul autovehiculului, care permite conectarea a pana la sapte dispozitive din interiorul si din jurul acestuia. De asemenea, blocarea pornirii permite Opel OnStar sa trimita de la distanta un semnal catre autovehicul, care blocheaza pornirea motorului odata ce a fost raportat furtul.

Pentru a beneficia de toate serviciile mobile OnStar, clientii trebuie sa descarce si sa instaleze aplicatia myOpel din magazinul Google Play Store pentru dispositive mobile cu Android sau din App Store pentru dispositive Apple iOS. Pe piata locala, Opel Onstar este disponibil standard pentru nivelurile de echipare superioare, iar pentru celelalte poate fi achizitionat la pretul de 490 de euro. In oferta de lansare, serviciile OnStar sunt oferite gratuit in primul an. In Europa, Opel OnStar este oferit clientilor din Uniunea Europeana (mai putin Croatia), Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia.

Distribuie acest articol!