A cincea generatie Nissan Micra - revolutionara!
05.10.2016
        
Distribuie acest articol!   

Noul Nissan Micra, dezvaluit in premiera la Salonul de la Paris 2016, ofera o imagine complet reinventata a modelului: pe cat de indraznet, pe atat de revolutionar. Vizand Europa, cea mai mare piata de modele hatchback din lume, Noul Micra este conceput pentru a fi imediat remarcat, prin caroseria restilizata, ce exprima o personalitate puternica. Cu o garda la sol mai joasa si un plus de centimetri in lungime si latime fata generatiile precedente, noul model propune un spatiu interior mai generos. In plus, noul Micra aduce noi motorizari turbo downsized, un sasiu agil si precis, precum si un pachet complet de tehnologii si echipamente inovatoare de siguranta.

“Lansarea  primului  model  Micra,  acum  30  de  ani,  a  marcat  o  adevarata  revolutie  in segmentul de modele hatchback mici si a deschis un capitol nou pentru Nissan. Cea de a cincea generatie Micra este la fel de revolutionara si va ridica standardele si asteptarile cu privire la ceea ce poate si ar trebui sa ofere un hatchback clientilor”, afirma Carlos Ghosn, CEO Nissan Motor Company. Urmand exemplul modelelor distinctive Qashqai si Juke, cu Noul Micra, Nissan isi consolideaza lidershipul in designul auto. De asemenea, noul model arata intentia de a concura chiar cu modelele din segmentul B superior in Europa – cea mai extinsa si mai competitiva piata pentru modelele din segmetul B din lume.

Fidel conceptului  Sway, prezentat in 2015, la  Salonul  de la Geneva,  Noul  Micra inglobeaza pe deplin cele mai noi tendinte in limbajul de design al marcii, cu elemente de identitate  specifice,  o  noua  semnatura  de  design  si  o  caroserie  sculpturala  ce  trezeste emotie si pasiune.

Elementele  specifice  de  identitate  vizuala  includ  grila  V-motion,  care  subliniaza  silueta puternica si muchiile ascutite, blocul optic si plafonul plonjat, care creeaza sentimentul de libertate si spatiu. Alte caracteristici includ manerele usilor spate camuflate in stalpii C, precum si linia aerodinamica a plafonului, care include un spoiler, contribuind la perfomanta si estetica modelului. Pentru  o  aparitie  spectaculoasa  este  pusa  la  dispozitie  o  selectie  de  10  culori  unice, energizante inclusiv Energy Orange. Optiunile suplimentare de personalizare exerioara si interioara genereaza 125 de combinatii posibile diferite, care vor permite clientilor sa isi imprime stilul personal si asupra propriului model Micra.

O atentie  sporita  a  fost  acordata  confortului  soferului  prin  reconfigurarea  postului  de conducere, ce ofera un control mai bun si o siguranta sporita in deplasare. Este foarte simplu  acum  pentru  acesta  sa  obtina  pozitia  de  conducere  perfecta  datorita  optiunilor multiple de reglare a scaunului, volanului complet ajustabil si pozitionarii optime a pedalelor si a levierului de viteze. Latimea considerabila a autovehiculului si ampatamentul extins fac posibil ca spatiul din habitaclu  sa fie la nivelul superior al segmentului. Tabloul de bord cu design aerodinamic specific confera habitaclului o ambianta eleganta si aerisita.

Noul Micra este primul model Nissan din segmentul B care ofera un pachet atat de vast de tehnologii de siguranta, disponibile inca de la primul nivel de echipare. De obicei prezent in segmentele superioare, pachetul de tehnologii inovatoare cuprinde Lane Departure Prevention, prezent inca de la prima versiune,  Sistemul de Franare de Urgenta cu functie de recunoastere a pietonilor, o premiera pentru vehiculele Nissan din Europa, alaturi de Intelligent Around View Monitor, Traffic Sign Recognition, High Beam Assist si Blind Spot Warning. Impreuna, toate aceste tehnologii avansate sunt componente ale sistemului complex Autonomous Driving si sunt parte integranta a filosofiei Nissan de Mobilitate Inteligenta. in exclusivitate pentru Noul Micra si in colaborare cu Nissan, a fost dezvoltat noul sistem de sonorizare Bose Personal cu 6 incinte acustice. Acest sistem premium a fost optimizat pentru sofer, cu doua boxe Bose UltraNearfield, asociate cu Bose PersonalSpace Virtual Audio  Technology, inglobat in tetiera  scaunului soferului, pentru o experienta audio unica. Pasagerii se bucura de un sunet de calitate pentru notele joase, cu noile boxe Bose Super 65 amplasate  in fiecare dintre usile fata si cu ajutorul tweeterelor prezente in fiecare montant, pentru claritate fonica deosebita. Noul Micra este dotat cu un display central digital color de 7 inch, ce permite accesul la sistemele audio si de navigatie prin satelit, telefon mobil, aplicatii online si  asistenta vocala Siri via Apple CarPlay.

Inovatii disponibile pana in prezent doar pe Nissan Qashqai si X-Trail sunt propuse in premiera pe Noul Micra: Active Ride Control  pentru un confort sporit in deplasare iar Active Trace Control pentru control sporit al traiectoriei.

O atentie sporita a fost acordata confortului acustic din habitaclu, fiind aduse imbunatatiri remarcabile la nivel de insonorizare. De asemenea a fost optimizata performanta aerodinamica a vehiculului prin evolutiile la nivel de plafon si spoiler. Astfel, Noul Micra a atins un prag Cd de 0,29 – un rezultat remarcabil pentru un hatchback. Imbunatatirile includ izolare acustica remarcabila si optimizarea performantei aerodinamice a  masinii.  Eficienta  exceptionala  Aero  a  fost  realizata  datorita  combinatiei  intre  linia plafonului si spoilerului. Ca urmare, noul Micra a atins un Cd de 0,29 – nivel superior pentru un hatchback.

Motorizarile eficiente au constituit una dintre prioritatile cheie in dezvoltarea Noului Micra. Inca de la lansare, vor fi disponibile doua motorizari noi: 0.9 litri turbo benzina si 1,5 litri diesel, ambele dezvoltand 90 CP. Gama va fi completata  la scurt timp de motorul aspirat de 1,0 litri 75 CP benzina. Aceste motoare performante, impreuna cu aerodinamica eficienta, marcheaza un alt pas inainte in atingerea obiectivelor filosofiei Nissan Intelligent Power.

Noul Nissan Micra va fi produs in Europa la uzina Renault din Flins, Franta, parte a Aliantei Nissan-Renault. Comercializarea modelului va demara in Europa incepand cu martie 2017.

Save

Distribuie acest articol!