F1, Japonia 2016: Mercedes a castigat titlul la constructori
09.10.2016
        
Distribuie acest articol!   

Plin de actiune, Marele Premiu al Japoniei si-a pastrat si de data aceasta reputatia, oferind o cursa cu multe depasiri si o mare varietate de strategii. Dintre acestea, strategia soft – hard – hard s-a dovedit cea mai populara optiune, fiind si formula utilizata de primii trei clasati. Nico Rosberg a castigat cursa dupa un start perfect din pole-position si dupa ce a rezistat atacurilor pilotilor Red Bull, efectuand primele opriri mai devreme.

Celalalt pilot Mercedes, Lewis Hamilton a avut un start ratat si a luptat sa recupereze, de pe locul al optulea. Astfel, britanicul a ramas ceva mai mult pe pista pentru a castiga pozitia, incheind in final pe trei. Hamilton s-a folosit de ultra-durabilitatea pneurilor hard pentru a se lupta cu pilotul Red Bull, Max Verstappen pentru locul secund, in ultimele tururi, pentru un final imprevizibil.

Cu patru victorii in ultimele cinci curse, Nico Rosberg se apropie de titlul suprem al pilotilor, in timp ce Mercedes, cu punctele acumulate astazi in Japonia, si-a asigurat deja corana suprema la constructori. Acesta este cel de-al al treilea titlul consecutiv obtinut de Mercedes.

Rosberg se distanteaza in fruntea clasamentului pilotilor, cu 313 de puncte, urmat de Hamilton, cu 280, si de Ricciardo, cu 212. La constructori, Mercedes conduce cu 593 de puncte, Red Bull se afla pe 2, cu 385 de puncte, iar Ferrari este pe 3, cu 335 de puncte.

Urmatoarea curse se disputa pe 23 octombrie, in SUA, la Austin.

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!