F1, Malaezia 2016: Dubla Red Bull, cu Ricciardo castigator
02.10.2016
        
Distribuie acest articol!   

Red Bull a obtinut o surprinzatoare dubla in Malaezia, cu Daniel Ricciardo castigator si Max Verstappen pe locul al doilea. Podiumul a fost completat de liderul la zi al pilotilor, Nico Rosberg.

Celalalt pilot de la Mercedes, Lewis Hamilton, a plecat din pole position, insa a fost nevoit sa abandoneze din cauza problemelor la motor. Un incident cat se poate de frustrant pentru britanic, avand in vedere ca a facut o cursa perfecta pana in acel moment.

Ultima parte a cursei a fost marcata, asadar, de abandonul total neasteptat al lui Hamilton, cu motorul in flacari, dar si de duelul dintre Ricciardo si Verstappen, australianul rezistand cu brio la atacurile insistente ale coechipierului sau.

Un alt moment important al cursei l-a constituit duelul dintre Nico Rosberg si Kimi Raikkonen, in urma caruia germanul de la Mercedes s-a ales cu o penalizare de 10 secunde.

Rosberg se mentine in fruntea clasamentului pilotilor, cu 288 de puncte, urmat de Hamilton, cu 265, si de Ricciardo, cu 204. La constructori, Mercedes conduce cu 553 de puncte, Red Bull se afla pe 2, cu 359 de puncte, iar Ferrari este pe 3, cu 313 puncte.

Urmatoarea curse se disputa pe 9 octombrie, in Japonia.

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!