F1, Mexic 2016: Hamilton castiga, iar Vettel prinde podiumul la masa verde
30.10.2016
        
Distribuie acest articol!   

Lewis Hamilton a obtinut pole position in Mexic, reusind cel mai rapid tur inregistrat vreodata pe actualul circuit. Pilotul Mercedes a facut o noua cursa fara greseala, daca exceptam, poate, ratarea franarii in chiar primul viraj dupa start, insa iesirea in decor din debutul cursei nu a avut urmari grave.

Hamilton a redus diferenta fata de liderul la zi al pilotilor la 19 puncte, in timp ce Rosberg isi pastreaza in continuare nealterate sansele la titlu. Germanul a fost al doilea pe podium, reusind dubla pentru Mercedes, in Mexic.

Al treilea a sosit Max Verstappen, insa pilotul Red Bull a primit o penalizare dupa incheiera cursei, in urma unui duel nu tocmai sportiv cu Vettel (a taiat un viraj). Astfel, pe podium, alaturi de cei doi piloti de la Mercedes, a urcat Sebastian Vettel.

Rosberg continua sa conduca in clasamentului pilotilor, cu 349 de puncte, urmat de Hamilton, cu 330, si de Ricciardo, cu 239. La constructori, Mercedes este lider cu 679 de puncte, Red Bull se afla pe 2, cu 422 de puncte, iar Ferrari este pe 3, cu 370 de puncte.

Urmatoarea cursa, penultima a sezonului, se va disputa pe 13 noiembrie, in Brazilia.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!