Noul MINI Countryman, ofera primul "plug-in hybrid" din istoria marcii
26.10.2016
        
Distribuie acest articol!   

MINI isi continua evolutia in segmentul compact premium prin lansarea noii generatii Countryman, care este cel mai mare si mai versatil model din istoria de 57 de ani a marcii. Cea mai recenta versiune a sistemului de tractiune integrala ALL4 asigura placerea condusului si dincolo de drumurile asfaltate.

Noul MINI Countryman este primul model al marcii care este disponibil si cu propulsie hybrid plug-in. In varianta MINI Cooper S E Countryman ALL4, automobilul are o autonomie de pana la 40 km atunci cand ruleaza in regim exclusiv electric.

Noua generatie MINI Countryman este mai lunga cu 20 de centimetri fata de predecesorul sau si ofera la interior cinci locuri de sine statatoare, precum si o crestere evidenta a spatiului si a versatilitatii.

Controlul electric al hayonului, precum si deschidere/inchidere touchless a acestuia, MINI Picnic Bench (suprafata rabatabila peste pragul de incarcare care functioneaza ca scaun confortabil in portbagaj si pentru uz general in aer liber), MINI Country Timer (masoara placerea condusului pe un teren solicitant), instrumentul central in premiera cu functie touchscreen sau aplicatia MINI Connected ca asistent personal sunt cateva dintre dotarile de top ale noului MINI Countryman.

Generatia noua de motoare si transmisii este completata de sistemul de tractiune integrala ALL4 cu eficienta optimizata.

Pentru lansarea pe piata vor fi disponibile doua motoare pe benzina si doua propulsoare diesel, fiecare echipat cu tehnologia MINI TwinPower Turbo – MINI Cooper Countryman: benzina, 3 cilindri, 1.499 cmc, 136 CP, 220 Nm; MINI Cooper S Countryman: benzina, 4 cilindri, 1.998 cmc, 192 CP, 280 Nm; MINI Cooper D Countryman: diesel, 4 cilindri, 1.995 cmc, 150 CP, 330 Nm; MINI Cooper SD Countryman: diesel, 4 cilindri, 1.995 cmc, 190 CP, 400 Nm.

De asemenea, gama va include si primul MINI cu propulsie „hybrid plug-in” din istoria marcii, Cooper S E Countryman ALL4: benzina, 3 cilindri, 1.499 cmc, 136 CP, cuplat cu un motor electric sincron de 88 CP, putere sistem 224 CP, cuplu sistem 385 Nm.

Ca alternativa la transmisia manuala cu sase trepte, pentru noul MINI Cooper Countryman este disponibila o transmisie Steptronic cu sase trepte. Noile MINI Cooper S Countryman si MINI Cooper D Countryman pot fi comandate cu o transmisie Steptronic cu opt trepte, care este disponibila standard la MINI Cooper SD Countryman.

A doua generatie MINI Countryman va avea premiera mondiala la Salonul Auto de la Los Angeles, in 18 noiembrie 2016. Lansarea pe piata din Europa urmeaza in februarie 2017. Cu incepere din luna martie 2017, noul MINI Countryman va fi prezent si pe soselele din afara Europei.

Distribuie acest articol!