Opel Ampera-e are o autonomie de peste 500 km
03.10.2016
        
Distribuie acest articol!   

Opel prezinta Ampera-e la editia din acest an a Salonului  de la Paris. Superstarul din standul Opel ofera o autonomie de peste 500 km (autonomie electrica, conform masuratorilor NEDC), cu peste 100 km mai mult decat rivalii sai din acest segment.

Alte atractii prezentate de producatorul din Russelsheim la „Mondial de l’Automobile 2016” sunt aventurosul Mokka X si noul Zafira – lounge-ul pe roti cu conectivitate de top, Karl Rocks si sportivul si elegantul model special Cascada Supreme.

„Cu noul Ampera-e, continuam cea mai mare ofensiva de modele din istoria companiei noastre”, declara Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO-ul Opel. „Exponatele noastre indica in mod clar directia de dezvoltare: Ampera-e, cu autonomia sa remarcabila, dovedeste ca electromobilitatea este complet fezabila in viata de zi cu zi si este, de asemenea, foarte distractiva”.

Cuplul maxim de 360 Nm este cel responsabil pentru temperamentul electrizant al noului Opel. Performanta motorului electric este echivalenta cu 150 kW/204 CP.

Pornirile de pe loc fara efort (precum cele de la semafor) si accesul pe autostrazi sunt doua dintre principalele puncte forte ale Opel Ampera-e. Autovehiculul electric accelereza de la 0 la 50 km/ora in doar 3,2 secunde, la acelasi nivel cu cel al modelelor sport, iar acceleratia de la 80 la 120 km/h in gama de turatii medii, deosebit de importanta la depasire, se efectueaza in doar 4,5 secunde (cifre preliminare). Ampera-e performeaza astfel la acelasi nivel cu modelele OPC, varfurile de lance sportive ale Opel.

In acelasi timp, plasarea eficienta a bateriilor de capacitate mare, asigura un interior incapator, cu spatiu confortabil pentru cinci ocupanti si un volum al portbagajului comparabil cu cel al autovehiculelor cu cinci usi din clasa compacta. In stilul tipic Opel, spatiul generos este insotit de cea mai buna conectivitate. Ampera-e este echipat cu ultima generatie de sisteme de infotainment IntelliLink, compatibile cu Apple Play si Android Auto, beneficiind si de Opel OnStar la bord.

Distribuie acest articol!