Pirelli va investi 200 de milioane de euro in Romania, pana in 2021
04.10.2016
        
Distribuie acest articol!   

Pirelli aniverseaza zece ani de prezenta industriala in Romania si anunta investitii suplimentare de aproximativ 200 de milioane de euro, pana in anul 2021, la Polul industrial din Slatina, subliniind importanta strategica a acestuia pentru activitatile grupului. Cand va fi finalizat, noul plan de investitii va crea noi locuri de munca si va creste capacitatea anuala de productie de la 10 milioane la 15 milioane de unitati.

Aniversarea celor zece ani a fost marcata de vizita la fabrica Pirelli a prim-ministrului Romaniei, Dacian Ciolos. El a fost insotit de ministrul Finantelor Publice, Anca Dana Dragu, si ministrul Muncii, Dragos Pislaru. Grupul Pirelli a fost reprezentat de vicepresedintele executiv si CEO, Marco Tronchetti Provera, si de directorul general executiv al Pirelli Tyres Romania, Giuliano Menassi, care este si seful departamentului de cercetare si dezvoltare al grupului.

Investitiile suplimentare planificate de acum si pana la sfarsitul anului 2021 vor permite o imbunatatire pe mai departe a competitivitatii industriale a Pirelli la nivel european. Astfel, suprafata fabricii, care inca de la inceputurile sale a beneficiat de cele mai avansate tehnologii pentru fabricarea de anvelope auto pentru segmentul premium destinat in principal pietelor din Europa de Est, va fi extinsa la 260.000 mp, de la 210,000 mp in prezent. Planul de dezvoltare implica, de asemenea, zona de productie de la Slatina dedicata sporturilor cu motor, incluzand o unitate de productie pentru campionatul de Formula 1 care sa functioneze ca back-up pentru principala fabrica Pirelli destinata Formulei 1, din Turcia.

Domnul Tronchetti Provera a declarat: "De-a lungul acestui deceniu, Pirelli nu a incetat sa se dezvolte. Acest lucru nu se datoreaza doar amplasarii strategice a fabricii din Slatina, care pentru Pirelli reprezinta un hub logistic si comercial de importanta majora pentru toata Europa de Est, ci si capacitatii de a atrage si de a sprijini investitiile internationale demonstrata de institutiile tarii, pentru care Italia este al doilea partener comercial si unul dintre cei mai importanti din punct de vedere al investitiilor".

Grupul Pirelli a intrat in Romania in anul 2004, cand a infiintat compania Pirelli Tyres Romania. Constructia fabricii de anvelope este un proiect greenfield inceput in 2005, iar primele anvelope au fost fabricate in 2006.

Distribuie acest articol!