WRC, Marea Britanie 2016: Ogier castigator, Volkswagen campioana!
31.10.2016
        
Distribuie acest articol!   

Sebastien Ogier a dominat Raliul Raliul Marii Britanii de la prima pana la ultima proba speciala, el fiind urmat pe podium de Ott Tanak (Ford Fiesta RS WRC) si Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC). Cvadruplul campion mondial a reusit astfel a patra sa victorie consecutiva si cea de-a sasea din sezonul 2016.

Prin acest succes, Volkswagen si-a asigurat al patrulea titlu suprem consecutiv la constructori, in timp ce Ogier si-a asigurat titlul de campion inca din Catalunia. De asemenea, cu punctele din Marea Britanie, Hyundai Motorsport si-a asigurat locul secund in clasamentul constructorilor, in spatele echipei Volkswagen Motorsport, cu o etapa inaintea finalului de sezon. Acesta este cel mai bun rezultat pentru sud-coreeni, de la debutul in WRC, in 2014.

De remarcat si faptul ca aceasta a fost ultima aparitie oficiala alui Citroen cu DS3, urmand ca de anul viitor sa vedem la lucru noul C3.

In campionat, Ogier are 104 puncte avans fata de Neuville si 118 fata de Mikkelsen. Acestia doi erau la egalitate de puncte inainte de acest raliu.

Urmatoarea runda (ultima a sezonului) se va desfasura in perioada 17-20 noiembrie, in Australia.

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!