Efectele Dieselgate: Volkswagen concediaza 30.000 de salariati
21.11.2016
        
Distribuie acest articol!   

Pentru a face fata consecintelor scandalului Dieselgate, care sunt extrem de dure in plan financiar, dar si pentru a se pregati pentru anuntata “revolutie electrica” din industria auto, gigantul german Volkswagen a initiat un program dur de restructurare.

In principal, programul prevede suprimarea a nu mai putin de 30.000 de locuri de munca, pana in 2020. Dintre acestea, 23.000 vor fi in Germania, cifra fiind convenita in urma negocierilor cu sindicatele. La nivel mondial, reducerile vor viza in principal fabricile din America de Nord si Brazilia. Nu vor fi concedieri directe, constructorul preferand un sistem de pensionare anticipata.

Factura pentru scandalul Dieselgate ar putea costa Grupul Volkswagen circa 30 de miliarde de euro. Pentru a face fata situatiei, firma a rezervat deja in acest scop 18,2 miliarde de euro. Planul de restructurare va genera, la randul sau, o economie de 3,7 miliarde de euro, pana in 2020.

Pe de alta parte, in incercarea de a-si salva reputatia, Volkswagen si-a propus sa investeasca sume importante in tehnologiile viitorului, urmand sa efectueze un viraj important catre propulsia electrica. Astfel, investitiile in dezvoltarea de vehicule cu zero emisii vor totaliza 3,5 miliarde de euro in urmatorii ani. De asemenea, Volkswagen va crea 9.000 de noi locuri de munca in sectorul automobilelor electrice.

Distribuie acest articol!