F1, Abu Dhabi 2016: Rosberg este noul campion mondial!
27.11.2016
        
Distribuie acest articol!   

Soarta titlului suprem la piloti s-a decis anul acesta in chiar ultima runda, disputata pe circuitul Yas Marina de la Abu Dhabi. Chiar daca astazi a terminat al doilea, Nico Rosberg a reusit sa cucereasca prima sa coroana cu lauri, la capatul unui duel strans cu coechiperul sau de la Mercedes, Lewis Hamilton.

Cei doi piloti Mercedes au dominat autoritar sezonul 2016, cu 19 victorii in 21 de curse. Hamilton a fost mai rapid de cele mai multe ori, a reusit mai multe victorii, iar finalul de sezon i-a apartinut, cu succese in serie. Insa britanicul a platit tribut inconstantei, problemele mecanice costandu-l, practic, titlul din acest an. De cealalta parte, germanul si-a gestionat perfect avantajul de pe final de sezon si a evitat orice risc inutil.

Cursa de la  Abu Dhabi a fost fara un istoric deosebit, cei doi rivali fiind pe aceleasi locuri, atat pe grila de start, cat si la finish – Hamilton primul si Rosberg al doilea. Doar ca, de aceasta data, locul secund a fost suficient pentru a asigura titlul suprem. Remarcabila si evolutia luI Sebastian Vettel, care a reusit un podium in extremis pentru Ferrari.

Nico Rosberg calca pe urmele tatalui sau, care a fost campion mondial la Formula 1 in 1982. Este a doua situatie de tata si fiu campioni mondiali in Marele Circ, dupa Graham si Damon Hill. Dupa cum se stie, titlul constructorilor a revenit anul acesta echipei Mercedes.

Cele doua clasamente la final de sezon 2016 arata astfel la varf – piloti: 1. Nico Rosberg 385 p., 2. Lewis Hamilton 380 p., 3. Daniel Ricciardo 256 p.; constructori: Mercedes 765 p., 2. Red Bull Racing 468 p., 3 Ferrari 398 p.

Save

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!