Nasser Al-Attiyah si Giniel de Villiers si-au unit fortele pentru Dakar 2017
22.11.2016
        
Distribuie acest articol!   

Cand pregatesti un asalt asupra celui mai dur raliu de pe planeta, trebuie sa fii sigur ca ai in spate cea mai buna echipa. De aceea a fost firesc ca cei doi fosti castigatori ai Dakar-ului, Nasser Al-Attiyah si Giniel de Villiers sa isi uneasca fortele si sa concureze pentru Toyota Gazoo Racing Africa de Sud, la urmatoarea editie a odiseei.

Nasser are deja doua titluri in Dakar, castigand in 2011 si 2015. Acum pilotul qatarez isi doreste sa scrie istorie, castigand pentru a treia oara si cu o a treia masina – in Dakar 2017 se pregateste sa concureze cu Toyota Hilux Evo.

Dupa locul doi obtinut la Dakar-ul din acest an, lui Nasser si copilotului sau francez Mathieu Baumel le-a luat putin timp sa revina in frunte. Duo-ul a castigat cu noua lor Toyota raliuri in Abu Dhabi, Qatar, Italia, Spania, Polonia si Maroc, aparandu-si cu succes titlul in acest sezon al Cupei Mondiale de Rally-Raid.

Giniel vine in Dakar intr-o forma excelenta si are ambitia sa obtina inca un titlu in faimosul raliu. De cand sud-africanul si copilotul sau german Dirk von Zitzewitz au castigat Dakar 2009 – prima editie a raliului desfasurata in America de Sud – duo-ul a inregistrat cinci finish-uri pe podium. Aceste clasari au facut ca recordul in Dakar al lui Giniel si Dirk sa insemne un total de 10 finish-uri in top 5.

La urmatorul Dakar, Giniel si Dirk vor concura pentru a sasea oara cu Hilux in America de Sud, iar implicarea lor in dezvoltarea masinii este inestimabila pentru echipa. Atat pilotul, cat si copilotul au fost alaturi de mecanici si ingineri la fiecare pas facut pentru ca Toyota sa devina un vehicul capabil sa ruleze pe cele mai neprietenoase terenuri si in cele mai bune curse off-road de pe planeta.

Distribuie acest articol!