Primul Mercedes electric va fi produs sub noul brand EQ
03.11.2016
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ce a declansat ofensiva electrica, Mercedes-Benz anunta ca primul model electric se va produce sub noul brand EQ, la Bremen, pana in 2020. Modelul de productie va avea la baza show car-ul EQ (foto) – un autovehicul electric cu aspectul sportiv al unui SUV Coupe, care  a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris 2016, in septembrie.

Cu o autonomie de pana la 500 km si cu punctele forte specifice unui Mercedes-Benz, cum ar fi siguranta, confortul, functionalitatea si conectivitatea, show car-ul este precursorul unei noi ere. Brandul EQ este o parte elementara a strategiei corporate pentru mobilitatea viitorului, exprimata de termenul CASE. Cele patru litere reprezinta cei patru piloni strategici – Conectat, Autonom, Servicii Integrate si Electric Drive – care sunt conectati in mod inteligent.

Mercedes-Benz Cars isi propune sa aiba in portofoliul sau peste zece autovehicule in intregime electrice, pana in anul 2025. Noile autovehicule electrice pot fi construite in cadrul retelei globale de productie existente, cu fabrici pe patru continente. „In cadrul procesului de productie, lucram intens la pregatirea ofensivei noastre electrice. In acest context, estimam ca putem produce autovehicule electrice in toate fabricile Mercedes-Benz Cars. Am inceput deja pregatiri intense in Bremen. In general, noua noastra organizare in procesul de productie a devenit extrem de flexibila, ceea ce ne permite sa reactionam rapid in cazul cresterii cererii clientilor", declara Markus Schafer, membru al Consiliului de administratie al diviziei Mercedes-Benz Cars, responsabil pentru productie si Supply Chain Management.

Bateria pentru noul autovehicul electric va fi dezvoltata de catre filiala Daimler ACCUMOTIVE si produsa in Kamenz (Saxonia). Productia este in prezent extinsa, in contextul strategiei corporate CASE, cu o investitie de 500 de milioane de euro. Astfel, va fi construita una dintre cele mai mari si cele mai moderne fabrici de baterii din Europa. Pe viitor, ACCUMOTIVE va produce baterii litiu-ion pentru toate autovehiculele electrice Mercedes-Benz si smart – atat pentru hibrizii plug-in, precum si pentru autovehiculele complet electrice. Mai mult decat atat, fabrica va produce baterii pentru unitatile fixe Mercedes-Benz de stocare a energiei si pentru sistemele cu 48 de volti. Daimler planuieste o investitie totala de peste un miliard de euro intr-o unitate globala de productie de baterii.

Distribuie acest articol!