Suzuki SX4 S-Cross, in haine noi - mai atragator, mai rafinat
01.11.2016
        
Distribuie acest articol!   

Au trecut trei ani de cand testam noul, pe atunci, SX-4 S-Cross de la Suzuki (vezi link-ul de mai jos). Am realizat cum a zburat timpul doar zilele trecute, cand cei de la RS Sara Motors Timisoara ne-au oferit pentru testare… noul SX-4 S-Cross!

Vorbim despre versiunea facelift, tipica pentru mijlocul carierei unui model. In cazul de fata, noutatea are doua componente. Prima vizeaza exteriorul, fiind de altfel si cea mai vizibila. Prin urmare, schimbarile sunt destul de consistente. Constructorul a reusit sa creeze un nou look frontal prin modificarea radicala a grupurilor optice si a calandrului. Noul aspect emana forta si agresivitate datorita formelor, dar si eleganta si rafinament, gratie cromului folosit fara zgarcenie.

A doua componenta a operatiunii de lifting a vizat interiorul, iar aici schimbarile sunt subtile, realizate cu mult rafinament. Surplusul de tehnologie surprinde placut si completeaza inspirat impresia generala buna, lasata de spatiul interior generos, insonorizarea imbunatatita si pragmatismul nipon in privinta finisajelor. Cu patru niveluri de echipare (Cool, Passion, Spirit si Luxus), noul SX4 S-Cross are un raspuns onest la toate asteparile clientilor din acest segment.

Conditiile nu ne-au permis sa testam capabilitatile off-road, insa SX4 S-Cross se descurca de minune in jungla urbana, oferind reprize sprintare, consum absolut rezonabil, manevrabilitate excelenta si o serie de dotari menite sa usureze viata celui de la volan – de la camera video pentru mers inapoi si asistenta la franare cu radar, pana la excelentul sistem de navigatie.

Rafinamentul de la interior vizeaza si ceea ce se ascunde sub capota, in cazul nostru noul Boosterjet de 1,4 litri si 140 CP, un agregat perfect pentru uzul urban de zi cu zi. Oferta de motorizare include inca un bloc pe benzina (1,0 litri Boosterjet de 112 CP) si un diesel (1,6 litri DDIS de 120 CP).

Apropo de versiunea testata de noi, aceasta a fost Spirit cu tractiune integrala, oferita la pretul de 20.700 euro cu TVA. Pretul de plecare pentru SX4 S-Cross este de 14.600 euro cu TVA.

Prezentat public in premiera, luna trecuta, la Salonul de la Paris, noul SX4 a fost expus si la Salonul Auto Bucuresti si Accesorii 2016, fiind deja disponbil în Romania incepand cu luna septembrie. SX4 S-Cross este, practic, varful de gama de la Suzuki, un automobil bine facut si oferit la un pret corect, o posibila referinta in segmentul SUV compact.

Save

Distribuie acest articol!