BMW HoloActive Touch - interiorul viitorului
21.12.2016
        
Distribuie acest articol!   

Printr-o serie de concepte de avangarda si tehnologii revolutionare, BMW Group ofera o noua idee asupra interiorului viitorului in cadrul editiei 2017 a Consumer Electronics Show (CES), de la Las Vegas. Astfel, sistemul BMW HoloActive Touch are premiera in cadrul expozitiei. Aceasta interfata inovatoare dintre conducator si automobil se prezinta sub forma unui touchscreen virtual operat prin gesturi cu degetul. Sistemul ofera un feedback tactil la actiunile conducatorului. BMW HoloActive Touch este parte a studiului BMW i Inside Future, prin care vizitatorilor de la CES, eveniment ce are loc in perioada 5-8 ianuarie 2017, li se ofera o imagine a experientei din automobilele viitorului, conectate complet si conduse autonom.

BMW HoloActive Touch reuneste avantajele BMW Head-Up Display, controlul BMW prin gesturi si operarea touchscreen directa si adauga de functii suplimentare pentru a crea o solutie unica de interfata a utilizatorului. In premiera, functiile pot fi controlate fara niciun contact fizic cu materialele, cu toate ca tehnologia permite in continuare o interactiune conducator-automobil vizibila si tangibila. De asemenea, BMW HoloActive Touch permite utilizatorului sa acceseze o varietate de servicii oferite de BMW Connected. Integrarea perfecta a asistentului personal de mobilitate digitala este evidentiata si mai mult de interactiunea foarte intuitiva.

BMW HoloActive Touch duce la un alt nivel operarea acestor functii si interactiunea cu automobilul. Similar cu Head-Up Display, imaginea unul monitor color este generata prin utilizarea inteligenta a reflectiilor – dar acum print-o holograma in interior si nu printr-o proiectie pe parbriz. Panourile de control configurabile in mod flexibil sunt afisate si sunt vizibile conducatorul in vecinatatea volanului, la nivelul consolei centrale, o zona usor accesibila. O camera detecteaza miscarile mainii conducatorului in perimetrul acestei zone si inregistreaza pozitia degetelor, in special. Imediat ce un deget face contact cu una dintre aceste suprafete de control virtual, este emis un impuls, utilizatorul primeste un feedback tactil, iar functia relevanta este activata.

Distribuie acest articol!