Constrctorii isi dau mana pentru infrastructura de incarcare pe principalele autostrazi din Europa
03.12.2016
        
Distribuie acest articol!   

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company si Volkswagen Group prin Audi si Porsche au semnat un memorandum pentru a crea o retea de incarcare de mare putere in Europa. Obiectivul este constructia rapida a unui numar important de statii din dorinta de a permite automobilelor electrice cu baterii sa efectueze calatorii pe distante lungi. Acesta va fi un pas important catre facilitatea unei adoptari in masa a automobilelor electrice cu baterii (BEV).

Reteaua de incarcare ultrarapida de mare putere ce este proiectata sa atinga un nivel al puterii de pana la 350 kW va fi semnificativ mai rapida decat cele mai puternice sisteme de incarcare utilizate in prezent. Constructia este prevazuta sa inceapa in 2017. Obiectivul initial prevede constructia a aproximativ 400 de locatii in Europa. Pana in 2020, clientii ar trebui sa aiba acces la mii de puncte de incarcare de mare putere. Obiectivul este acela de a permite calatorii pe distante lungi intr-o retea deschisa de statii de incarcare de-a lungul autostrazilor si principalelor sosele, ceea ce pana acum nu era fezabil pentru cei mai multi conducatori de automobile electrice pe baterii. Experienta incarcarii este de asteptat sa evolueze prin a fi la fel de convenabila precum realimentarea la statiile de combustibil conventionale.

Reteaua se va baza pe tehnologia standard Combined Charging System (CCS / sistem combinat de incarcare). Infrastructura de incarcare planificata extinde standardul tehnic existent pentru incarcarea cu curent alternativ si continuu a automobilelor electrice la urmatorul nivel de capacitate pentru incarcare rapida cu curent continuu cu putere de pana la 350 kW. Automobilele electrice cu baterii care au capacitatea de a accepta intreaga energie a statiilor de incarcare se pot reincarca, indiferent de marca, intr-o fractiune din timpul actualelor BEVs. Reteaua este destinata sa deserveasca toate automobilele echipate CCS pentru a facilita adoptarea modelelor electrice cu baterie in Europa.

Constructorii de automobile intentioneaza sa faca investitii substantiale pentru a crea reteaua, subliniind crezul fiecarei companii in viitorul mobilitatii electrice. In timp ce partenerii fondatori – BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company si Volkswagen Group – vor avea cote egale in cadrul acestui joint-venture, alti producatori auto vor fi incurajati sa participe in retea pentru a contribui la stabilirea unor solutii de incarcare convenabile pentru clientii BEVs. Joint-venture-ul este deschis pentru cooperare cu partenerii regionali.

Distribuie acest articol!