Designerul modelului Bugatti Chiron pleaca la Genesis
21.12.2016
        
Distribuie acest articol!   

Genesis, noua marca premium de la Hyundai, l-a recrutat pe Alexander Selipanov, un specialist de top in designul auto exterior. Printre cele mai spectaculoase creatii ale acestui designer se numara Bugatti Vision Gran Turismo si Bugatti Chiron.

De origine georgiana, Alexander Selipanov s-a nascut in 1983 si a absolvit universitatatea Art Center College of Design din Pasadena, in 2005. A lucrat la diferite proiecte ale marcilor din Grupul Volkswagen, in cadrul centrului de design VW de la Potsdam. In 2010 s-a mutat in Italia, la Sant’Agata Bolognese, in fieful Lamborghini, fiind implicat in proiectul Huracan. Dupa patru ani a trecut la Bugatti, unde a fost responsabil cu designul exterior.

Selipanov isi va prelua functia la Genesis in ianuarie 2017 si va avea misiunea de a crea viitoarea gama a marcii premium sud-coreene. Deocamdata, oferta Genesis este formata dintr-un singur model, G90 (vezi link-ul de mai jos). Planurile pentru viitorii ani sunt, insa, ambitioase: nu mai putin de cinci noutati pana in 2020, printre care un SUV, un crossover si un coupe sportiv.

Distribuie acest articol!