quattro GmbH s-a transformat in Audi Sport GmbH
27.12.2016
        
Distribuie acest articol!   

quattro GmbH, infiintata in 1983 in Neckarsulm, functioneaza incepand de acum sub denumirea Audi Sport GmbH. Cu Stephan Winkelmann la conducere, aceasta companie detinuta integral de Audi AG are in prezent circa 1.200 de angajati.

Incepand din anul 1983, quattro GmbH cu sediul in Neckarsulm construieste automobile sport de inalta performanta si concepe prototipuri auto high-tech. Iar acum, compania detinuta de Audi si-a schimbat denumirea in Audi Sport GmbH si este structurata pe patru domenii de activitate.

Alaturi de dezvoltarea si fabricarea modelelor Audi R8 si Audi RS, compania este responsabila pentru partea de motorsport pentru clienti: Audi Sport customer racing. Celelalte domenii de activitate includ optiunile de personalizare a masinilor in baza gamei Audi exclusive, plus accesoriile de lifestyle care fac parte din Audi Sport collection.

Denumirea Audi Sport este inspirata din traditia indelungata a succesului repurtat in motorsport. Inca din anii 30, legendarele modele Silver Arrow ale Auto Union erau reperul care definea standardele pe circuitele de curse din intreaga lume. In anii 80, Audi quattro cu tractiune integrala permanenta a inregistrat succese rasunatoare in raliuri. In prezent, marca cu patru inele participa la DTM, Formula E, cursele GT si la categoria TCR. Tinerele talente in pilotarea masinilor de curse sunt promovate in cadrul Audi Sport TT Cup. Modelele din productia de serie beneficiaza de conceptele si tehnologiile utilizate in prima faza in motorsport. Modelele Audi R8 si Audi RS reprezinta varful de lance sportiva a marcii, imbinand performantele superlative cu exclusivitatea si prestigiul.

Abrevierea RS inseamna cea mai puternica versiune de motor intr-o anumita gama de modele Audi, inseamna performante dinamice, sofisticare si utilitate practica in cotidian, plus tractiune integrala permanenta quattro. Traditia RS a marcii a inceput in 1994, odata cu introducerea modelului Audi RS 2 Avant.

Acest automobil a fost un model avangardist – un real automobil sport de inalte performante, cu cinci locuri si un portbagaj de mari dimensiuni. De atunci, quattro GmbH si-a extins continuu portofoliul de modele RS, care incepe acum de la compactul Audi RS 3 Sportback si se extinde pana la modelele superioare, precum Audi RS 6 Avant sau Audi RS 7 Sportback. Obiectivul principal al companiei consta in a crea cele mai prestigioase modele din gama AUDI AG.

Audi R8 este modelul pozitionat in varful gamei de produse. Prima generatie a aparut pe piata in 2007, avand la baza un concept inovator: motor central, constructie usoara sistematica cu tehnologia Audi Space Frame si tractiune quattro. Automobilul sport de inalta performanta ofera experiente dinamice caracteristice, iar datorita greutatii optimizate pentru performante superioare, se comporta perfect si pe pista de curse.

Filiala Audi si-a dublat vanzarile in ultimii cinci ani. In urmatoarele 18 luni, Audi Sport GmbH va lansa opt noi modele, care vor consolida si mai mult pozitia companiei pe piata. Numarul distribuitorilor Audi Sport specializati va creste pana la finele anului 2017, de la totalul actual de 370, la 600.

Stephan Winkelmann este directorul general al companiei, din 15 martie 2016. Audi Sport GmbH are circa 1.200 de angajati la sediile din Neckarsulm si Ingolstadt. Gama de produse a Audi Sport GmbH cuprinde in prezent urmatoarele modele: Audi RS 3 Sedan, Audi RS Q3, Audi RS Q3 performance, Audi RS 6 Avant, Audi RS 6 Avant performance, Audi RS 7 Sportback, Audi RS 7 Sportback performance, Audi TT RS Coupe, Audi TT RS Roadster, Audi R8 Coupe, Audi R8 Spyder, Audi S8 plus.

Distribuie acest articol!