BMW lucreaza la holograme cu feedback haptic, control augmentat prin gesturi si vizualizare tridimensionala
09.01.2017
        
Distribuie acest articol!   

BMW modeleaza viitorul mobilitatii prin solutii si inovatii revolutionare din punct de vedere tehnologic in domenii precum interfata om-masina, condusul autonom, conectivitatea inteligenta si designul interior. In cadrul editiei 2017 a Consumer Electronics Show (CES), care are loc la Las Vegas in perioada 5-8 ianuarie 2017, BMW prezinta o gama larga de produse si servicii noi care vor sta la baza unei schimbari radicale a mobilitatii in viitorul foarte apropiat. De asemenea, a fost dezvaluita si viziunea unui interior a carui arhitectura si interfata de utilizator sunt adaptate pentru condusul complet autonom. Inovatiile pe care BMW le prezinta la CES in domeniile designului, tehnologiei si functionalitatii accentueaza rolul de lider al companiei de-a lungul mai multor ani – prin programul sau ConnectedDrive – in ceea ce priveste condusul „conectat”.

Privind in viitorul designului interior, accentul va fi pe tehnologia inovatoare de afisare si control. Sculptura BMW i Inside Future de la CES va prezenta BMW HoloActive Touch, care marcheaza o noua dimensiune a modului in care conducatorii selecteaza si controleaza functiile automobilului, de navigatie, infotainment si comunicare. Astfel, pentru a controla automobilul, utilizatorii interactioneaza cu o holograma si primesc feedback haptic printr-un sistem de ultrasunete.

Un alt sistem care a fost prezentat de BMW la editia anterioara a CES si care a ajuns pe piata intr-un timp-record este aplicatia de cercetare Remote 3D View. Prin combinarea sistemului de asistare a conducatorului Surround View cu facilitatile de conectivitate BMW Connected, acest sistem permite vizualizare tridimensionala a automobilului si a imprejurimilor care sunt transmise prin conexiunea de date mobile catre smartphone-ul conducatorului. Serviciul, care permite conducatorilor sa-si monitorizeze in orice moment automobilul parcat, indiferent de locatie, va fi lansat in productia de serie in februarie 2017 odata cu noul BMW Seria 5 Sedan si este disponibil pentru un numar selectat de tari, alaturi de aplicatia BMW Connected.

Conectivitate inteligenta BMW Connected transforma automobilul si dispozitivele mobile in touchpoints (puncte tactile) pentru Open Mobility Cloud. In cadrul CES 2017 BMW va prezenta servicii digitale care vor permite conducatorilor viitoarelor automobile autonome sa optimizeze modul in care isi planifica viata cotidiana. O asemenea facilitate va permite conducatorilor sa acceseze informatii ample despre locurile sau cladirile pe care le vad de-a lungul traseului. Informatia poate fi selectata prin utilizarea BMW Augmented Gesture Control (control augmentat prin gesturi) – o noua forma de control prin gesturi – aratand o anumita cladire, de exemplu. Experienta condusului conectat va fi imbunatatita prin control vocal inteligent. Demonstratiile BMW Connected vor include un concept vizionar de asistent digital personal in automobil, controlat prin voce, cu care clientii sunt obisnuiti in alte domenii ale vietii cotidiene. Sistemul prezentat la CES 2017 foloseste varianta de aplicatie pentru automobil a Cortana de la Microsoft.

Tehnologii inovatoare de control si afisare Sculptura BMW i Inside Future de la CES 2017 se concentreaza pe oportunitatile si provocarile prezentat de condusul complet autonom. Ce vom putea face intr-un interior al viitorului? Ce fel de experienta va oferi calatoria cu un automobil?

BMW HoloActive Touch este cel mai recent capitol al povestii care a inceput cu BMW iDrive si prezinta cea mai sofisticata abordare a BMW asupra viitorului tehnologiei de afisare si control in automobil. Este un sistem complet functional care combina un sistem de afisare holografic, in interiorul automobilului, cu un sistem de feedback haptic pentru interactiunea cu imaginea virtuala care foloseste ultrasunete. Imaginea este generata printr-o tehnologie foarte asemanatoare cu sistemul Head-up Display, doar ca acum proiectia se face in interiorul automobilului.

BMW iDrive a fost o adevarata revolutie in momentul lansarii, impunand un nou standard in industria auto. Sistemul a fost in egala masura un substitut, dar si o completare pentru comutatoarele si butoanele conventionale din automobil.

Prin sistemul Air Touch, prezentat la CES 2016 in conceptul BMW i Vision Future Interaction, BMW a prezentat un afisaj panoramic care poate fi operat asemenea unui touchscreen – cu exceptia ca nu exista nici un contact real. Acum, acest sistem a fost dus mai departe prin BMW HoloActive Touch. BMW HoloActive Touch combina avantajele BMW Head-Up Display, ale controlului BMW prin gesturi si ale functionalitatii touchscreen intuitive cu tehnologia revolutionara pentru a crea un gen complet nou de interfata a utilizatorului pentru interiorul automobilul viitorului.

Save

Save

Distribuie acest articol!