Conceptul Audi Q8 - SUV premium cu design de coupe
10.01.2017
        
Distribuie acest articol!   

Prestigiu si sportivitate fara egal: iata ce inseamna conceptul Audi Q8, care imbina spatiul generos specific unui SUV, cu stilul emotional al unui coupe. Totodata, marca ofera o prima impresie asupra directiei sale viitoare in ceea ce priveste stilul de design.

Numeroase elemente amintesc de primul Audi quattro din anii 80, inclusiv montantii C extrem de aplatizati si de lati, precum si "umerii" evazati deasupra rotilor. In ciuda liniei aplatizate a plafonului, showcarul ofera spatiu amplu pentru patru persoane, precum si pentru multe bagaje.

Liniile generoase confera interiorului o atmosfera sportiva si totodata eleganta. Noul concept de operare are la baza touchscreen-uri mari, completate de Audi virtual cockpit si de un head-up display care utilizeaza realitatea augmentata pentru a integra indicatoarele virtuale in lumea reala. De exemplu, sageata de navigatie va aparea in aceeasi pozitie ca sageata reala de pe sosea.

Sistemul de propulsie si suspensiile dispun de tehnologii de varf din productia de serie. Hibridul puternic si extrem de eficient al conceptului Audi Q8 genereaza o putere totala a sistemului de 330 kW si un cuplu de 700 Nm. Puterea este transmisa fara ezitare pe sosea, prin intermediul tractiunii integrale permanente quattro.

Suspensiile pneumatice si franele cu discuri ceramice desavarsesc pachetul tehnic impresionant.

Conceptul reprezinta punctul de plecare pentru modelul de productie de serie pe care Audi il va introduce pe piata in 2018.

Distribuie acest articol!